På onsdagens tur til Seløy Sjøfarm fikk barna være med i en hurtiggående polarcirkel arbeidsbåt ført av kaptein sjørøver Andreas Jakobsen ut til Gåsvær. Båten bærer navnet "Black Pearl".

Der fikk barna se når laksen ble foret i merden og hvor foret kom fra ut til merdene. Det var fra den store og flotte forflåten som lå i mellom alle laksemerdene.

De fikk også se noe vedlikeholdsarbeid på utstyret av den flotte for/service båten "Augustson".

Så tok sjørøver kaptein Andreas Jakobsen med seg følget i skjærgården til Gåsvær for å se etter en stor død hval som har vært i området lenge, men den hadde nok uværsdagene tidliger tatt med seg da vi ikke fant den.

Etter en stund tok sjørøver kaptein Andreas Jakobsen oss med tilbake til hovedkontoret og forlageret til Seløy Sjøfarm AS der barna fikk is, eplejuice og pølse med brød av storsjefen Jan Erik Jakobsen til barnas store glede.

Fredag fikk barna komme til Marine Harvest Norway AS sitt slakteri på Herøy.

Her fikk de omvisninger fra administrasjonsetasjen som har en stor fin balkong. Den har en fantastisk utsikt mot Øksningan, Gåsvær og Seløy. Der ble de fortalt om brønnbåtene som kommer inn med laksen og satt i ventemerden før den ble pumpet inn og prosessert videre i fabrikken. Barna fulgte nøye med og viste stor engasjement om både fisken, tanter, mamma og andre kjente de så i fabrikken.

Det ble is, brus og mat her også å en drikkeflaske med MH logoen på.

Det var fornøyde barn som fikk oppleve en viktig næring for Herøy, regionen og landet.

Barna ønsker å takke Seløy Sjøfarm AS og Marine Harvest Norway AS for at de tok seg tid til å ha Solli Barnehages avgangs"elever" på besøk.

Tekst og foto: Yngve Magnussen