Det gror fremdeles godt i fotballmiljøet i Herøy og Dønna og flere av lagene gjorde det meget godt i årets Stamnes Cup.

Sølv til småguttene og guttelaget til Herøy/Dønna
- Småguttespillerne og fire innleide lilleguttspillere har deltatt på to lag for Herøy IL og et samarbeidslag for gutter mellom Herøy og Dønna, sier trener Yngve Magnussen.

- Alle guttene gjorde en flott innsats og de yngste småguttene klarte å spille seg helt til finale. Kampen endte 2-2 og måtte avgjøres derfor avgjøre på "golden goal". Dette innebærer at den som skårer det første målet vinner kampen. Brønnøysund fikk ballen i mål like etter avspark og dermed ble det sølv til våre gutter, sier Magnussen.

Det felles guttelaget mellom Herøy og Dønna gjorde det også meget godt i turneringen og klarte også å spille seg helt til finale i A-sluttspillet. I finalen tapte de klart 7-0 mot Brønnøysund.

- De eldste småguttene gjorde det også godt og vant B-finalen mot Leirfjord. Totalt er dette et fantastisk resultat for involverte spillere og trenere, så en stor takk til dem. Og en stor takk til lilleguttspillere som stilte opp.  Det har vært en fantastisk gjeng å være sammen med, avslutter Yngve Magnussen.

Gull og sølv til småjentene fra Dønna
Småjentelagene fra Dønna gjorde en sterk prestasjon i turneringen og i finalen ble det et rent internoppgjør mellom to av lagene fra våre naboer i nord. Dermed kunne det ikke bli annet enn gull og sølv til jentene fra Dønna.

Godt fornøyd
Begge pikelagene fra Herøy havnet i B-sluttspill, men møtte der bylag som var en del «kvassere» enn dem. Trener for pikelaget Halvard Jakobsen er allikevel godt fornøyd med innsatsen til jentene.

- Det var en imponerende innsats av guttene, spesielt når en tenker på at vi hadde med fire gutter fra lilleguttelaget for å få fullt lag. Som leder for fotballgruppa er jeg stolt av spillere, trenere/lagledere, støtteapparat og foreldre. Det varmer mitt HIL-hjerte å se at alle er med og bidrar til at resultatet blir så bra, sier Heidi Nilsen til Herøyfjerdingen.