Herøy kommune søkte i 2005 om å bli en av kommunene som skulle få mini-pol etter at Vinmonopolet ønsket 20 nye utsalg på ulike steder i landet.

Vinmonopolet lanserte den gang selv begrepet "minipol", som skal være små butikker med redusert driftskonsept for å redusere driftsutgiftene tilpasset lav omsetning i små distriktsbutikker.

Den gang kom ikke Herøy med, men 30. juni i år uttalte Helse- og Omsorgsminister Sylvia Brustad at det er regjeringen målsetting at "alle de kommuner som ønsker det skal få et vinmonopol-utsalg".

Det gjør at ordfører Arnt Frode Jensen på nytt ser muligheten: - Vi kommer til å sende en ny henvendelse til Vinmonopolet for å få utsalg i Herøy, sier Jensen til HERØYFJERDINGEN.

Grønbech vil ha utsalg Og kjøpmann og innehaver at ICA-butikken i Herøy Arild Grønbech har søkt kommunen om å få drive morgensdagens "POL I BUTIKK" i Herøy.

Har du plass i butikken til et pol-utsalg? - Vi har alltid plass, og kan bygge ut om det skulle bli nødvendig. Nå har jeg søkt om å få et slikt utsalg, så regner jeg med at det senere vil komme retningslinjer for hvor mye plass et minipol krever, sier Arild Grønbech til HERØYFJERDINGEN.

Han regner videre med at et minipol må adskilles fra den øvrige butikken, slik at den delen kan ha egne åpningstider - uavhengig av butikken.

Grønbech har fra før "Post i Butikk". Nå kan det også bli "POL I BUTIKK".