Onsdag 19. mars var distriktsjef Arnt Inge Johnsen, daglig leder Linda Skartun og Lars Thorenfeldt fra kjedutvikling på besøk i Herøy og så på lokalene til det nye minipolet. Hyllereolene er allerede kommet på plass og Linda Skartun, som forøvrig også er daglig leder på Vinmonopolet i Sandnessjøen, opplyser at varene allerede er bestilt. Delegasjonen som gjestet Herøysenteret onsdag ønsker ikke å bekrefte at det blir minipol før påske, men antyder at dersom alt klaffer så kan det bli oppstart allerede10. april.

Skryter av Kurt Arild
Kurt Arild Nilsen har gjort en fantastisk god jobb med å få butikklokalet klart på rekordtid og distriktssjef Arnt Inge Johnsen og de andre skryter av den jobben han og de andre på senteret har gjort.

- Kurt har gjort en formidabel jobb og har gjort mer enn det som er forventet av han. Det er mye som skal på plass, og blir det ikke oppstart før påske er det ikke på grunn av han, sier Johnsen.

Først ut
Lyngen og Herøy er de to første kommunene som Vinmonopolet skal prøve ut en ny ordning med minipol på. Både Lyngen og Herøy vil være såkalte kategori 1-butikker, butikker på ca. 50 kvadratmeter, med snaut 200 varer i hyllene og åpent torsdag, fredag og lørdag.

- Minipolet på Herøy vil bli den første av disse butikkene som kommer i drift, sier Johnsen.

Åpningstidene er klare
Åpningstidene for det nye minipolet er nå bestemt og det blir åpent i alle ordinære uker til følgende tider:

Torsdag 12.00 - 16.00
Fredag 13.00 - 18.00
Lørdag 12.00 - 15.00


- Dersom minipolet åpner før påske blir det oppe i påskeuka fra mandag til onsdag, sier Linda Skartun.

- Åpningstidene for minipolet medfører at Herøysenteret får endret sine åpningstider slik at det nå blir langdag på fredag i stedet før torsdag, sier Kurt Arild Nilsen til Herøyfjerdingen.

Bakgrunn
– Med dette grepet ønsker vi å komme distrikts-Norge i møte. Mange kommuner som inntil i dag har vært for små for pol, kan – om prøvedriften blir vellykket – få pol i årene som kommer, sier adm. dir. Kai G. Henriksen.

Etablering av butikker i nye kommuner er basert på en samlet vurdering av geografisk dekning på landsbasis, og kravet til lønnsom drift av våre butikker.

Lyngen og Herøy er valgt ut fordi innbyggerne i begge disse kommunene har relativt lang reisevei til nærmeste pol. Begge har et befolkningsgrunnlag på drøyt 3.000 personer, turisme og et godt handelstilbud med 7-8 butikker i sentrum.

– Dette er to flotte distriktskommuner som står på flere ben, sier Henriksen.

– Vårt håp er å åpne flere slike butikker i fremtiden. Men før vi kan fatte endelig vedtak om å gjøre kategori 1-butikken til et permanent tilbud for distrikts-Norge må drift og etablering evalueres. Jo raskere vi får etablert butikkene på nyåret, jo raskere får vi evaluert dem, sier Henriksen.

Ved utgangen av 2014 vil Vinmonopolet ha 304 butikker. Med dette vil 90 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste Vinmonopol.