I dag får elevene ved Herøy skole sommerferie, og når ungene og de ansatte kommer tilbake til høsten er noen av de faste ansiktene fra personalrommet borte.

Ved en liten høytidelighet etter skoletid i går onsdag benyttet rektor Lars Olav Mogård-Larsen anledningen til å takke fire ansatte som slutter.

Blir pensjonist Inger Lise Brenna kan heretter nyte pensjonisttilværelsen etter å ha vært tilknyttet skolen siden 1998.

Først ved skolefritidsordningen, deretter som både renholder, assistent og et år som kontoransatt.

Leder ved skolen SFO, Toril Hansen, berømmet i sin tale Inger Lise Brenna for at hun alltid har vært en person som stiller opp og sier "ja".

Brenna fikk også ros for å være særdeles flink med ungene og Toril Hansen framhevet Brennas evner til å ha gode samtaler med ungene.

Flytter Janne Lyngdal Pedersen skal flytte til Trondheim hvor hennes ektemann jobber. Hun har jobbet i skoleverket i Herøy siden 1996.

Først ved Seløy skole, og ved Herøy skole siden 2001. Hun har de siste årene jobbet mest med elever med spesielle behov.

Flere blomster Med det var to til som fikk blomster i går, begge etter et år ved skolen.

Birgit Fossheim har vært lærer ved både voksenopplæringa og i skolen. Hun har hatt et års engasjement i skolen og er foreløpig uten ny stilling ved Herøy skole. Hun har pendlet hver dag fra Austbø.

Jannice Edvardsenhar det siste året jobbet i både SFO og skolen og også hun fikk blomster og takk for innsatsen.

Enda mer blomster Men det var mer blomster - for Mogård-Larsen overrakte blomster til Herøy Voksenopplæring for utmerket samarbeid.

Og voksenopplæringa hadde også en blomster på lur til rektor Mogård-Larsen.

Lærer ved voksenopplæringa, Anne Sofie Mathisen, delte også ut blomster til elevene ved voksenopplæringa og var full av lovord.

- Vi har blitt kjent med noen av de fineste menneskene jeg har truffet, sa Mathisen blant annet.