På kommunehuset fikk de orientering om kommunal drift av rådmann Roy Skogsholm, de var innom IKT-konsulent Svein Lundestad for å lære om kommunens datasystem og de besøkte Oppvekst- og Kulturturkontoret, Teknisk etat, Helse-, Sosial- og Omsorgsetaten og kommunekassen.

Og de var innom Herøyfjerdingen for å se hvordan kommunens informasjonsavis lages. Elevene har vært gjennom kommunal forvaltning tidligere i undervisningen. Og nå står de foran skoleårets høydepunkt:

Klassetur til Oslo!

For de tre elevene Runar J. Sletten, Aleksander Eriksen og Vegard Mikalsen har også jobbet med hvordan landet styres. Tirsdag 24. april skal de på klassetur til Oslo hvor de blant annet skal innom Stortingets spørretime for å oppleve landets ledende politikere.

På planen for osloturen står også visitt hos NRK og omvisning på Vikingeskipshuset hvor Osebergskipet er et av målene. Dette er ting elevene har jobbet med på skolen i vinter.

Elevene har gjennom vinteren drevet med krabbefiske, laget skoleavis og arrangert foreldrekafé for å finansiere turen. Over 8000 kroner har de fått inn på denne måten.

Tirsdag 24. april drar de altså til Oslo, og er tilbake to dager senere.

Det blir litt av en klassetur!