Daglig leder Catrine Gangstø og billedkunstner Tone Toft har samarbeidet med Jelena Budesa i Frivillighetssentralen på Herøy for å få realisert dette tilbudet.

- Catrine Gangstø fra Bindal startet dette arbeidet i 2007 og jeg kom med i arbeidet i fjor sommer, forteller Tone Toft til Herøyfjerdingen.

Se hjemmesiden: www.peacepainting.org

Tanken bak Peacepainting er at budskapet om fred og likeverd skal uttrykkes gjennom en intuitiv maleprosess, etterfungt av tekstarbeid/tekstbrikker. Barn og ungdom kommer sammen i grupper og maler. Felles plattform er farger; altså synlig lys. Konteksten er alltid fred og likeverd mellom folk og nasjoner.

- Vi definerer fred som mer enn fravær av krig; alle trenger et visst nivå av fred rundt seg for å kunne blomstre, sier Toft.

Ustilling av maleriene i offentlige rom
Peacepainting oppretter og administrerer utstillinger både nasjonalt og internasjonalt og lager utstillinger på alle nivå i samfunnet. Utstillingene bringer muligheter for at barnas «beskjeder» kan oppmuntre og påvirke til handling på en oppbyggende måte i forhold til et såpass alvorlig tema.

Peacepainting har fått en avtale med Avinor om utstillinger på flyplasser, og i dag henger det bilder/malerier på samtlige flyplasser på Helgeland. Disse utstillingene kan gjerne bestå av en blanding av lokal og internasjonal barnekunst fra prosjektet.

- I helga tar Catrine Gangstø turen fra Bindal og vil sammen med meg lede og inspirere ungene/ungdommene gjennom denne dagen. Det vil garantert bli skapt mye spennende kunst, og trolig vil noen av maleriene bli utstilt i diverse offentlige rom på Helgeland, og i særdeleshet på Herøy, avslutter Tone Toft.

Full fart i helga
Tone Toft forteller at det blir full fart på galleriet i Brasøy hele helga. Fredag og lørdag kommer kulturskolen fra Mosjøen på besøk. Fredag skal de delta på kurset  "Jorda vår Mor - Solen vår Far "  mens de lørdag skal ha fredsverksted.

Om Peacepainting
Peacepainting er en uavhengig organisasjon med utspring i Bindal i Nordland. Peacepainting organiserer intuitive maleverksteder for barn og ungdom – slik at de kan uttrykke seg gjennom et ordløst språk.

tone-i-atelier.jpg

Her er Tone Toft i BrasøyGalleriet