Et stort bord overfyllt med stempler, papir, glitter og utrolig mye annet rart møter oss når vi åpner døra til møterommet på Herøy Brygge. Rundt alt dette sitter seks frelste herøy-kvinner, frelst på scrapbooking.

Holdt på i tre år Sandrine Halvorsen - bosatt på Dønna - tok initiativet og de andre kvinnene kastet seg på. Line Olsen har drevet med dette i tre år, mens Silje Thoresen Hansen har brukt mye tid på scrapbooking det siste året.

Line forteller: - Jeg har jo bodd i scrapbook-eldoradoet i Norge, nemlig Rogaland. Da kom de amerikanske oljefruene og de måtte jo ha noe å holde på med mens mennene jobbet.

Jeg kom inn i dette via disse amerikanerne, forteller Line Roan Olsen til Herøyfjerdingen.

Og interessen for scrapbooking er i ferd med å spre seg i Herøy. Mens de seks kvinnene holdt på med å lage kort og albumer, var det flere interesserte innom.

Kurs i slutten av mai - Jeg tenker å holde et kurs i scrapbooking, og de som ønsker å lære dette kan bare ta kontakt, sier Line Roan Olsen.

Scrapbooking er en amerikansk oppfinnelse, og handler mye om stempling og klipp og lim.

-Vi lager kort i dag, Mette lager pynt til album, forteller Silje.

Og viser oss noe av det kvinnene har laget. Nydelige kort i flotte farger og moderne utforming.

- Dette er en ganske kostbar hobby. Utstyret koster mye, men det finnes ulike butikker på nettet. Eller du kan handle i bokhandelen. Nettet er billigst, forteller Line og Silje.

På gulvet står store kasser med ulikt utstyr. Ved siden av Line en spesialprodusert koffert for scrapbooking.

Joda, det koster nok å drive med dette, men så blir det også flott. Og det er sendt ut mange slike kort i forbindelse med den forestående konfirmasjonen.