Sak 8/07: Klagebehandling: Omdisponering av dyrka jord etter jordloven paragraf 9 til campingplass: (se omtale av saken annet sted på nettsiden) Rådmannens innstilling: 1. Klage fra Guri Hoff Hansen med flere representert ved advokat Knut Jullumstrø er begrunnet på en slik måte at klagen må tas til følge, jamfør forvaltningsloven paragraf 33.

2. Klage fra Gerd og Ragnar Sjåvik, datert 10.01 07 og klage fra Dagrunn Grønbech og Einar Ellingsen, datert 08.01.07, avvises med bakgrunn i at klager ikke har rettslig klageinteresse, jamfør forvaltningsloven paragraf 33.

Avvisning begrunnes med at klager ikke blir vesentlig berørt av tiltaket ettersom klager benytter eiendommen til fritidsbruk.

Med bakgrunn i at klage fra Guri Hoff Hansen med flere tas til følge, oversendes saken klageinstansen ved Fylkesmannen i Nordland for endelig avgjørelse.

3. Behandlingen etter plan- og bygningsloven er stilt i bero og vil ikke bli realitetsbehandlet for jordlovsaken er avgjort.

Med henvisning til vedtak i sak 150/06 - 17.10.2006 anbefaler formannskapet at en etablering av campingplass og andre tiltak i området fremmes som en reguleringsplansak.

Se egen omtale av saken annet sted 28. februar.

Sak 9/07: Vedrørende oppføring av naust på Sandvær (Nordøya) gnr. 1 bnr. 22 Rådmannens innstilling: Herøy formannskap som friluftsnemnd har ingen merknader til søknaden fra Gunnar Andersen, 3340 Røyken, om oppføring av naust på Sandvær.

Sak 10/07: Søknad om sponsormidler til skoletur våren 2007 Rådmannens innstilling Søknaden imøtekommes. Foreldreutvalget ved Herøy sentralskole innvilges kr. 5000,-. Saken gjelder 10. klasse ved Herøy sentralskole som skal på skoletur med de "Hvite bussene" til Tyskland og Polen.

Sak 11/07: Stiftelsen Amathea - søknad om støtte for 2007 Rådmannens innstilling: Søknaden avslås da det ikke er avsatt midler i budsjettet til slike formål. Saken gjelder en søknad fra stiftelsen Amathea med lokalkontor i Nordland der de ber om støtte på kr. 10.000,- for 2007. Stiftelsen driver gratis rådgivnings- og veiledningstilbud til kvinner og par som er blitt uplanlagt gravid.

Sak 12/07: Søknad om midler til PROFDOC ONLINE på legekontoret Rådmannens innstilling Det investeres i Profdoc Online og de årlige økte driftsutgiftene på kr. 35.000,- dekkes av kap. 1.3 Bakgrunn: Legekontoret får i dag kun tilgang til pasientjournalene ved å koble seg opp på legekontoret. Det har lenge vært et ønske blant legene å få tilgang til disse journalene når de befinner seg utenfor lokalkontorene. Med Profdoc Online kobler en seg opp til denne løsningen ved hjelp av en sikker internettforbindelse.

Sak 13/07: Søknad om vertskommune. Senter mot seksuelle overgrep i Nordland Rådmannens innstilling: 1. Herøy kommune stiller seg positiv til at det blir etablert et interkommunalt senter for seksuelle overgrep i Nordland.

2. Herøy kommune ønsker ikke å være vertskommune for senter mot seksuelle overgrep i Nordland.

3.Kommunen kan imidlertid være positiv til å støtte den årlige driften av senteret, men det vil bli vurdert når en eventuell søknad foreligger.

Bakgrunn: I januar mottak kommunen en søknad fra krisesenteret i Rana om vår kommune kunne tenke seg å være med som vertskommune i forbindelse med etabering av et interkommunalt senter for seksuelle overgrep i Nordland. Senteret skal være et suplement til det offentlige hjelpeapparatet og være et lavterskeltilbud.

Sak 14/07: Sommeravvikling i Hegelandssykehuset Rådmannens innstilling: 1. Herøy kommune tar saken til orientering 2. Herøy formannskap slutter seg til forslag til vedtak i Helgeland Regionråds sak 10/2007 punkt 2 Bakgrunn: Saken er omtalt med egen sak her på nettstedet 6. februar.

Sak 15/07: Salg og kjøp av aksjer i Helgeland Veiutvikling AS Rådmannens innstilling: 1. Herøy kommune kan kjøpe inntil 10 aksjer i Helgeland Veiutvikling AS hvis noen melder salg av aksjer. 2. Kjøp av aksjer dekkes over disposisjonsfond.

Sak 16/07: Aksjon for befolkningsvekst Se omtale av saken annet sted 28. februar.

Sak 17/07: Herøy Motell Se omtale av saken annet sted 28. februar.

Sak 18/07: Søknad om tilskudd fra næringsfondet Rådmannens innstilling Herøy kommune bevilger kr. 45.000,- til investeringstilskudd til formål som omsøkt. Bevilgningen gjøres under forutsetning av at kommunen får overført midler til kommunalt næringsfond fra staten. Bakgrunn: Rune Nilsen søker om tilskudd i forbindelse med investering i ny fiskebåt.

Sak 19/07: Søknad om støtte til kjøp av mekekvote ved bruksutbygging Rådmannens innstilling: Herøy kommune imøtekommer søknaden fra Ann Kristin og Torgeir Lenning om støtte til kjøp av melkekvote.

Sak 20/07: Partnerskapsavtale mellom Helgeland Regionråd og Nordland Fylkeskommune Rådmannens innstilling: Herøy kommune imøtekommer anmodningen fra Helgeland Regionråd om medfinansiering av partnerskapsavtalen for 2006 og 2007. Herøy kommune bevilger kr. 50.000,- i tilskudd for 2007 og 2008 som kommunens andel i avtalen. Det forutsettes at samtlige kommuner i regionrådet deltar med samme beløp.

Sak 21/07: Søknad om tilskudd til kjøp av melkekvote Rådmannens innstilling: Herøy kommune imøtekommer søknaden fra Kornelius Dahl som følger: 1. Søknaden om tilskudd til kjøp av statlig kvote avslås.

2. Tilskudd til kjøp av privat kvote innvilges med kr. 2,25 per liter, inntil 40.000 liter.

De to siste sakene - 22 og 23 - er unntatt offentlighet.