De siste årene har russen samlet inn over 100 millioner kroner til kreftsaken. Over 90 prosent av bøssebærerne er russ og er dermed en av de viktigste samarbeidspartnerne til Kreftforeningens aksjon Krafttak mot kreft. Ved å delta på Krafttak mot kreft i mars, får russen vist lokalmiljøet sitt at de bryr seg og bidrar til noe positivt.

Godt i gang
- Vi har som målsetting å samle inn mer penger enn russen i fjor og vi er allerede godt i gang med å nå målet. Mandag 2. mars arrangerte vi konsert og underholdningskveld i kantina på Sandnessjøen videregående der vi fikk inn en god del penger, sier herøyrussen.

- Vilde Paulsen var forresten med og sang på konserten og det gjorde hun veldig bra, sier hennes medruss.

Herøyfjerdingen er kjent med at russen også meldte seg som bøssebærere under TV-aksjonen i 2014 og dette viser at de også tidligere har vist initiativ til å samle inn penger til gode formål.

Ta ut penger
Russen fra Herøy håper at herøyfjerdingene tar ut penger og gir så det monner til årets aksjon. Pengene går uavkortet til aksjonen Krafttak mot kreft.

- Vi er bare åtte russ fra Herøy så vi begynner derfor å gå rundt med bøssene etter skoletid fra klokka 17 torsdag 5. mars. Vi håper vi skal klare å komme innom de fleste husstandene i Herøy, sier de positive ungdommene fra Herøy.

Oppfordrer næringslivet til å delta
Avgangselevene fra Herøy håper at også næringslivet i Herøy er med og støtter årets aksjon slik at de får inn mest mulig penger til kreftsaken. For å delta betaler de inn beløpet de ønsker å bidra med til kontonummer 4516 25 69221 og merker innbetalingen med navnet på bedriften.

Om Krafttak mot kreft
Krafttak mot kreft er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Pengene som samles inn går til forskning på personlig tilpasset kreftbehandling.

Krafttak mot kreft foregår i uke 10 og 11 hvert år. Da skal over 20 000 bøssebærere besøke mange norske husstander, og samle inn penger til viktig kreftforskning. De fleste av bøssebærerne er russ, som med sin tid og innsats er med på å redde liv. 

Trykk her for å lese mer om aksjonen på Kreftforeningens hjemmeside. Det er også anledning til å gi en gave til aksjonen på denne nettsida.