Roy Skogsholm er i dag administrerende direktør i MON (Mosjøen og Omegn Næringsselskap AS) i Vefsn. Det har han vært siden 1997. Før det har han blant annet vært disponent i Helgeland Bilruter (1993 – 1997), og ikke minst ordfører i Vefsn kommune fra 1989 til 1993.

På 1970-tallet og 1980-tallet var den påtroppende rådmannen i Herøy konstruktør ved Mosjøen Aluminiumsverk, materialplanlegger ved Nordland Offshore og kontrollingeniør ved Raufoss ammunisjonsfabrikk.

Veipakke Helgeland Fra 2001 har Skogsholm vært tilknyttet Helgeland Regionsråds sekretariat med ansvar for utredning i saker innen transport og samferdsel. For tiden er han også prosjektleder for prosjektet "Transportplan Helgeland" - et fellesprosjekt for regionrådene på Helgeland. Skogsholm fungerer også som daglig leder for Helgeland Veiutvikling AS. Dette er selskapet som skal realisere veipakke Helgeland.

Skogsholm har også innehatt en rekke styreverv i offentlig og privat næringsvirksomhet. Roy Skogsholm er 55 år gammel.

Enstemmighet

Ordfører Arnt Frode Jensen sier til HERØYFJERDINGEN at det er et bredt politisk miljø som står samlet bak denne innstillingen.

- Det å ansatte en rådmann er den viktigste tilsettingen et kommunestyre gjør. Derfor har jeg satset på å spille på et bredt politisk system og involvert alle politiske partier i kommunen.

- Og samtlige partier har vært med på intervjuene som har vært gjennomført. Alle partier er samstemmige i å innstille Roy Skogsholm som til ny rådmann i Herøy, sier ordfører Arnt Frode Jensen.

Formannskapet har ikke innstilt noen nummer to etter Skogsholm.

Røtter i Herøy

Skogsholm kjenner Helgeland og Herøy kommune svært godt. Han har faktisk sine røtter i Sandvær og Brasøy.

I utlysningen til rådmannsstillingen heter det blant annet at det er en forutsetning at rådmannen bosetter seg i Herøy.

Stillingen er en åremålsstilling med seks års varighet. Han skal, dersom han tar stillingen, begynne i jobb som øverste administrative leder i Herøy 1. februar 2007 og overtar da etter Torstein Grønbech som da har fullført sitt åremål på seks år.