- Ja, det er helt klart marked for rødsei, forteller Trond Olsen i Seløy Kystferie (hjemmesiden) til Herøyfjerdingen.  

Fra fattigkost til festmat
- Dette var fattigkost før, men nå er det blitt festmat med gulrotstuing og stekt flesk til, sier Olsen videre. Men det skal ikke bare spises denne første helgen i oktober, for det skal bli opplevelser også utover det som munne setter pris på.
- Vi tilbyr RIB-turer (hurtig-gående båter) ut til Sandsundvær eller Ytterholmen, men påfølgende overnatting i leilighetene her på Seløy Kystferie, sier Trond Olsen.  

Jule-RIB
Folk kan velge mellom enten kun rødsei-aften, rødseiaften med overnatting og full pakke med rødsei-aften, RIB-tur og overnatting. Seløy Kystferie satser på å forlenge sesongen og utover høsten tilby julebord basert på fisk, julekveite, torsk og ikke minst ”Jule-RIB” turer ut i skjærgården med de populære og raske båtene.  

- Vi må være kreativ og tenker også å tilby kurs, konferanser og tema-aftener. Blant annet satser vi på å tilby pakker til den etter hvert voksende olje-næringa i Sandnessjøen, sier Trond Olsen som i går mandag var langt ute i øyan.

Doblet antall besøkende
- Vi hentet 23 stykker i Mosjøen og var ute på Ytterholmen. Turen til Sandnessjøen var nok en transport-etappe, og det var først da vi kom ut å på åpne havet at gliset hos gjestene våre kom fram, sier Olsen som i år kan melde om mer enn en dobling av antall besøkende.
- På hele fjoråret hadde vi 530 gjester, mens vi så langt i år har hatt 1250 og fortsatt har vi lenge igjen av sesongen, avslutter en optimistisk Trond Olsen til Herøyfjerdingen.  

Rødseiens venner ”
Rødseiens venner” har nærmere 2000 tilhengere på facebook, etter at Inger Meyer stiftet gruppen. Så populær er tydeligvis denne gamle retten. Og vi spør Meyer om hva det er som gjør ubløgget fisk så godt.  
- Ja, det er vanskelig å svare på. Men siden seien skal ligge minst et år i saltlake endrer den litt konsistens og minner på en måte mer om kjøtt enn fisk i konsistens.   Rødsei var husmannskost i gamle dager og var noe folk flest hadde stående i en bøtte i kjelleren.   Når det var smått med annen mat var det gjerne rødseien man tok til, og da skulle den helst serveres med flesk og poteter til, forteller Inger Meyer entusiastisk.