Blant sakene som står på sakskartet i dag nevner vi at det blir en orientering om en eventuell forlengelse av flyplassen på Stokka, oppnevning av prosjektstyret til prosjekt "Havnesamarbeid og prioritering av satsingsområder for regionrådet.

Framsynt tilsyn Assisterende fylkesmann Ola Bjerkaas skal også orientere om prosjekt "Framsynt tilsyn".

Til dette får han hjelp av både Bente Westgaard fra Helsetilsynet i Nordland, Berity Kjølmoen fra FK Sosial og familieavdelingen og fra prosjektleder Kjell Hjelle.

Prosjektet tar sikte på å utvikle bredere og mer målrettet bruk av erfaringer fra tilsyn i opplæring/veiledning og oppfølging overfor kommunene

Overgrepsmottak Etablering av overgrepsmottak på Helgeland skal også opp som sak i dag.

Innstillingen i saka er slik: Årsmøte i Helgeland Regionråd ser det som svært viktig at det blir etablert et fellesovergrepsmottak på Helgeland. Dette arbeidet må og sees i sammenheng med Helgeplanarbeidet for Helgeland. Årsmøtet oppfordrer alle kommunene til å delta i et forpliktende samarbeide, og etableringer et interkommunalt overgrepsmottak i Mosjøen for voldsutsatte på Helgeland. Helgeland Regionråd ber Indre Helgeland og Sør Helgeland om å følge opp årsmøtevedtaket i Helgeland Regionråd.    Partnerskapsprogrammet Helgeland Regionråd og Nordland fylkeskommune inngikk partnerskapsavtale for planperioden 2009-2011. Partnerskapsprogrammet er imidlertid inne i siste arbeidsår.

Her foreligger følgende innstilling: Årsmøte i Helgeland Regionråd er svært fornøyd med partnerskapsordningen, og beklager at det ikke blir kontinuitet i arbeidet. Evalueringen som NIVI analyse viser at dette er en god metode for regionalutviklingsarbeidet, og oppfordrer Nordland fylkeskommune om å videreføre partnerskapsordningen.

RIB-tur i ruskevær Klokken 17 i ettermiddag (etter middag) skal 17 av representantene ut på RIB-tur med Seløy Kystferies hurtiggående fartøyer.

I det ruskeværet som er på kysten i dag blir nok dette en spennende opplevelse.