Herøy kommunes nye rådhuset er bare fire måneder unna ferdigstillelse. Det hele begynner nemlig å ta form også innvendig.

Spesielt gjelder det i den delen av bygget hvor NAV-kontoret og barnevernet skal holde til. Her er vegger kommet opp og elektrikere holder på med sine installasjoner.

Overleveres 1. juli Daglig leder i Byggmester Bratli AS i Sandnessjøen, Geir Arne Bratli, sier til Herøyfjerdingen bygget blir overlevert onsdag 1. juli.

- NAV-delen av bygget vil nok være ferdig tidligere, men her vil det tekniske føre til at vi utsetter åpning noe.

Faktisk kunne vi nok hatt NAV-kontoret ferdig til 1. april, slik først forutsatt. Men problemet er det tekniske anlegget som dels skal brukes av NAV og dels av kommunen.

Det vil være problematisk at en del av anlegget tas i bruk før det resterende anlegget, sier Geir Arne Bratli.

Opprinnelig 1. april Opprinnelig var tilbudet slik at NAV-kontoret skulle være ferdig til 1. april, slik kravet er. Videre skulle resten av rådhuset være ferdig til 1. august.

Men av ulike årsaker kom arbeidet med rådhuset sent igang og en ny avtale mellom Herøy kommune og Byggmester Bratli tilsier at hele bygget skal stå klar til å tas i bruk 1. juli.

Noe senere for NAV sin del, men en måned tidligere for resten av rådhuset.

Etter problemer med vann i grunnen og en høyspentmast som forsinket arbeidet i fjor sommer, mener Geir Arne Bratli at alle vansker er ryddet av veien.

10 - 15 mann i arbeid - Vi har nå seks - sju mann i arbeid. Med to - tre elektrikere, et par stykker fra ventilasjonsfirmaet vi kjøper tjenester fra og malerne som begynte mandag er det mellom 10 og 15 mann i arbeid i bygget nå, sier Bratli.

Og dette tallet vil stige utover våren, sier han.

- Vi setter inn en gjeng som skal arbeide med utvendige beslag, og senere kommer Rolf Edvardsen og Ronny Olsen igang med å planere tomta rundt bygget.

Antakelig vil vi ha rundt 20 personer i arbeid på det meste, avslutter Geir Arne Bratli.