Publiners fra Brønnøysund ga for litt siden ut album nummer fire "Herlig" som har fått god mottakelse. Spesielt har låta "Bær me over" blitt spilt mye på radio.

Øvde i Husvær Litt morsomt er det å kunne nevne at øvingene til denne plata foregikk på Husvær og Brasøy sommeren for to år siden.

Lydmannen Tor Tømmervik, som har kjøpt Husvær skole, er en bekjent av Publiners, og dermed ble Husvær øvingssted for gruppa da nytt repertoar skulle spilles inn.

18. juni Da ble også kontakten med Bent Skauen på Havnomadens Kajakksenter etablert.

18. juni kan du derfor oppleve gruppa i Husvær.

- Vi starter med en visekveld dagen i forveien - 17. juni - fra klokken 21, men dørene åpnes en time tidligere.  

Fri aldersgrense Så blir det konsert med Publiners 18. juni klokken 18.00. Da er det fri aldersgrense, forteller Bent Skauen til Herøyfjerdingen.

Senere på kvelden - klokken 23.30 - skal den mer ukjente gruppa "Bertil Bertilsens Bryggedans Band" spille til bryggedans, hvis været er bra.

Øyerts varmer opp Bertil Bertelsen er en av medlemmene i Publiners og vi formoder at gruppa er identisk med Publiners.

Det er gruppa The Øyerts som får æren av å være oppvarmingsband til Publiners.

Publiners har gledet folk på Helgeland i en årrekke, men ble vel for første gang "nasjonal eie" da de deltok i TV-serien "Lyden av lørdag" på NRK1 i 2007.

Melodi Grand Prix Gruppa kom også til den nasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2009 med låta "Te stein".

Også "Maja" har vært mye spilt på radio.

Publiners er: Ronny Bertelsen (Vokal og fløyter)                               Bertil Bertelsen (Vokal, strenger og fløyter)                   Morten R. Horn (Strenger og kor)                                     Olav Nygård (Bass og kor)                                                 Roy Bjørnli (Trommer og perkusjon)       

Foto: Hanna L. Eliassen