Prøysen-kåseri med Ove Røsbak på biblioteket

Ove Røsbak

I forbindelse med oppsettingen av julespillet «Nissetusseland» kommer manusforfatteren Ove Røsbak til Herøy bibliotek torsdag 30. november kl. 18.00 for å holde kåseri om Alf Prøysens liv og diktning.

Det er ikke så mange som skildrer ei stjerne som «snill», men det gjorde Alf Prøysen i «Julekveldsvisa». Prøysen er blant de norske dikterne som har skrevet mest og varmest om jula.

I dette kåseriet vil Prøysens biograf Ove Røsbak komme inn på grunner til akkurat det, og ellers fortelle om sentrale sider ved Prøysens liv, karriere og diktning. Røsbak ga ut sin Prøysen-biografi første gang i 1992, og i 2014 ble boka utgitt i revidert utgave. Røsbak har utallige opptredener bak seg rundt omkring i vårt langstrakte land der han har snakket om den verdenskjente husmannsgutten fra Rudshøgda. I 2014 og 2015 turnerte han på biblioteker i Nordland med dette stoffet, og han gleder seg stort til å komme til Herøy, ikke minst for å oppleve oppsetningen av julespillet «Nissetusseland», som hedmarksforfatteren har skrevet sammen med Reidar Moursund.

Gratis inngang!

Annonser