Premiering av idrettsmerketakere

Idrettsmerket 2017_Torill og Rita

Torill Hansen og Rita Larsen fikk under ei markering i juni tildelt krus for å ha tatt idrettsmerket 20 ganger.

Hvert år legger søstrene Laila Furu Vold og Kristin Furu Grande til rette for at folk kan ta idrettsmerket på Herøy stadion. I midten av juni var det 10 personer som møtte opp og gjennomførte ulike øvelser. Det var også markering der det ble delt ut krus til Torill Hansen og Rita Larsen for å ha tatt idrettsmerket 20 ganger. Det ble også delt ut flere bronse- og sølvmerker.

- Tirsdag 11. juli gjennomføres siste samling på Herøy stadion før ferien. Da kan de som ønsker å ta idrettsmerket møte opp klokka 19.00 på Herøy stadion. Langøkta kjøres til høsten, opplyser Laila Furu Vold til Herøyfjerdingen.

Krav
Idrettsmerket er et ferdighetsmerke innstiftet i 1915 av Norges idrettsforbund. Det tildeles for oppnådde krav innen fem grupper av idrettslig aktivitet: Trim, spenst og presisjon, hurtighet, styrke og utholdenhet. 

Merket er i gull, sølv eller bronse og består av en oval eikekrans som øverst har Norges riksvåpen. Feltet inne i kransen er grønt. 

Innen hver av aktivitetene kan du velge mellom ulike øvelser. For eksempel kan du i gruppe 1 velge mellom sykkelturer, svømming, dans, gymnastikk til musikk, fottur og grunntrening.

Trykk her for å lese mer om Idrettsmerket.

 
 
 
Idrettsmerket 2017_Torill og Rita
Torill Hansen (t.v.) og Rita Larsen med hver sin krus for å ha tatt idrettsmerket 20 ganger. (Foto: Kristin Furu Grande)
Idrettsmerket 2017_deltakere
Her er de som deltok på markering i midten av juni. (Foto: Kristin Furu Grande)

Annonser