- Ja, det er nytt at 1. og 2. klassinger er her.

Det er en utfordring, men siden gruppene har vært så små og det har vært med mange voksne, så har dette fungert veldig godt.

Det sier en travel Tone Toft med unger rundt seg som stadig vil ha tilbakemeldinger på sine arbeider.

Bruke fantasien Opplegget er selvsagt tilpasset alderstrinnet hvor temaet i utgangspunktet er Helgeland som blant annet natur, mennesker, dyr og kultur.

- Jeg har lagt stor vekt på at elevene skal bruke fantasien.

Det de har sett og opplevd på turen hit ut kan brukes videre som motiv i maleriene - men enda viktigere er at de får anledning til å bruke fantasien og kreative krefter.

Utfolde seg Elevene i småskolen har heldigvis stor evne til å slippe seg løs og la fantasien få utfolde seg, forteller Tone Toft videre.

Opplegget er en del av ”Den Kulturelle Skolesekken”.

Maleverkstedet i Brasøy avsluttes med utstilling av samtlige malerier på Herøy skole.

Mandag og tirsdag sist uke var 1. klassingene i Brasøy, mens det var 2. klassingene sin tur onsdag og torsdag.

Populært tilbud Disse maleverkestedene ved BrasøyGalleriet har blitt svært populære tilbud til skole-elever i mange kommune.

- I begynnelsen av november kommer 80 elever fra 9. klasse i Sandnessjøen hit og dette er et litt spesielt prosjekt hvor de har i høst jobbet med ”Det positive mennesket ".

Etter planen skal elevene arbeide med modellering og tegning av menneskekroppen, og så kommer de hit til BrasøyGalleriet for å lære om akrylmaling som teknikk.

Flere skoler Skisser, tegninger og så videre skal så overføres videre i maleriprosessen.

Det er et mål er at elevene skal få presentere egne arbeid i det kulturelle rom utenfor skolen, sier Toft som har vært involvert også i forarbeidet.

Også Montessoriskolene på Dønna (på Bjørn og Stavseng) har meldt sin interesse for å ha maleverksted i BrasøyGalleriet på ettervinteren og våren 2012.