Rådmann Roy Skogsholm foreslår at jubileumskomitéen skal bestå av

Harry Nilssen (leder)

Børge Evensen, Helgeland Museum

Gerd Sjåvik , Bygdebokutvalget

Helge Lenning, Herøy Historielag

 

I tillegg utnevner rådmannen sekretariat.

  Rådmannen foreslår videre at utvalget skal være direkte underlagt rådmannen, og skal:  - Utarbeide forslag til hvordan jubileet skal gjennomføres
  - Lage forsalg til hvilket innhold jubileet skal ha
  - Lage forslag til hvilken form jubileet skal ha.  

Utvalget utarbeider og presenterer for formannskapet et forslag 150-års jubileum innen 31.01.10, foreslår rådmann Roy Skogsholm som også foreslår at det avsettes kr. 25.000,- i budsjettet for 2010 til utvalgets disposisjon.

 

Formannskapet tar stilling til utvalgets forslag og fastlegger organisering av det videre arbeidet.

  

Endelig foreslår rådmannen at det utarbeides et budsjett for hele markeringen etter at formannskapet har fått seg forelagt utvalgets forslag.

 

Saksutredning:

I 2012 er det 150 år siden Herøy ble egen kommune. Det er rimelig at denne begivenheten blir markert på en verdig måte.

 

For å få det til, bør det igangsettes et arbeid som kan lede fram mot, og danne grunnlaget for, et jubileum.

 

 

Jubileet bør på en grundig måte markere kommunens historie både gjennom dokumentasjon og gjennom selve markeringen. Markeringen vil være en god anledning for en kulturell og kunstnerisk stadfesting av kommunen og kommunens plass i regionen gjennom historien.

 

 

Siden kommunen ikke har noen egen kulturadministrasjon finner jeg riktig å forespørre ressurspersoner i lokalsamfunnet innen historie og kultur for å danne en komite for å ivareta arbeidet.

 

Rådmannen har møtte positive tilbakemeldinger fra de forespurte og finner å kunne foreslå opprettelse av en slik komite for å ivareta dette arbeidet. Komiteen tilknyttes rådmannen som stiller et sekretariat til disposisjon.

 

 

Arbeidet bør foregå i to faser. I første fase bør komiteen foreslå en ramme for hvordan jubileet skal gjennomføres, og lage forslag til innhold og form.

 

I denne sammenheng bør det anslås en kostnadsramme. Dette forelegges formannskapet som da gir mandat for komiteen for det videre arbeidet og fastlegger et budsjett for hele arrangementet.