Bukkholmen Velforening ble stiftet høsten 2012 og har for tiden 15 medlemmer. De planlegger nå å bygge ut et friområde, såkalt P2 friområde like bak Bukkholmen fiskerihavn. Planen er å skape et godt miljø og arrangere blant annet fellestilstelninger i dette friområdet. Med andre ord en plass for alle, ikke minst for barn og unge.

- Dette er også et ypperlig sted for turismen, som er økende også i Herøy, skriver Svein-Cato Jakobsen i et informasjonsskriv.

- Vi tenker i første omgang å få planert området, sette opp installasjoner for lek m.m., bord og etterhvert grillkåte eller lignende og kombinere dette med trimløype inn til Bukkholmen via Seløy. I dag er det allerede veilys langs den asfalterte veien til Bukkholmen, og denne brukes av veldig mange turgåere, både store og små, sier Jakobsen.

Kostnad på 200 000 kroner
Hele prosjektet har en kostnad på rundt 200.000 kroner og det tas sikte på to byggetrinn, der første trinn gjøres ferdig i år.

Foreningen har etter søknad fått 15 000 koner i sponsing fra Helgeland Sparebank til kjøp av utebord. De har og også fått en del sponsing fra næringslivet på Seløy og har også et håp om at flere vil bidra.

- Tre år med  kulturmidler kommer også godt med, samt at vi har søkt Herøy kommune om et mindre beløp, som vi håper vi får positivt svar på. Og husk, 2015 er friluftslivets år, sier Svein-Cato Jakobsen

Positivt svar fra kommunen
Herøy kommune har i politisk vedtak 11.06.13 gitt grønt lys for prosjektet og gitt Bukkholmen Velforening tillatelse til å sette opp utstyr på kommunens grunneiendom i tråd med reguleringsplanen for Bukkholmen fiskerihavn. Leieprisen settes til kr. 0,- per år.

I vedtaket står det at kommunen ettergir byggesaksgebyr vedrørende søknad om tiltak som omsøkt og for lignende tiltak i samme område, under forutsetning at disse fremmer lek og folkehelse samt er tilgjengelig til bruk for allmenheten.

- Vi venter nå på at firma Olaf Pettersen AS skal starte opp med grunnarbeidet slik at anlegget kan blitt tatt i bruk så fort som mulig, avslutter Jakobsen.