Fylkesrådets bevilgning på 703 000 kroner innebærer at første delbevilgning til lager, kjøkken og toaletter og sammenbinding av Herøyhallen og Herøy skoles aula er på plass. Restbeløpet på 886 000 kroner vil etter all sannsynligvis bevilges av neste års ramme. Prosjektet har en kostnadsramme på 3 178 000 der kommunen går inn med halve beløpet.

Den kommunale andelen av prosjektet har lenge vært klart, men på grunn av manglende bevilgning av spillemidler har prosjektet ligget på is.

Ferdig til Herøydagan 2015
Ordfører Arnt Frode Jensen sier at han er veldig glad for at Herøy endelig er tatt med på prioriteringslista og at finansieringen nå er på plass.

- Herøyhallen ble i sin tid bygd som en ren idrettshall uten at den var tilpasset kulturelle aktiviteter. Det er gledelig at vi nå får gjort tiltak som gjør det enklere å holde på med kulturarrangementer i hallen. Det skal til høsten utarbeides anbudsgrunnlag og jeg håper at vi skal klarer å ha lager, kjøkken og toaletter på plass til neste års Herøydager, sier Jensen.

I planene som foreligger skal også sammenbindingen mellom Herøyhallen og skolens aula gjøres mer hensiktsmessig.

Gledens dag
Leder i foreningen Herøydagan Britt Anne Karlsen sier til Herøyfjerdingen at dette er svært godt nytt for oss som driver med arrangementer i Herøyhallen.

- Mangel på lagerplass og skikkelig kjøkken har medført at det er tidkrevende og tungvint å få til store arrangementer. Det er nok dessverre slik at en del av de som blir spurt om å være i kjøkkenkomiteen sier nei på grunn av dagens kummerlige forhold. Jeg håper vi klarer å få lageret på plass allerede til Herøydagan 2015, sier Karlsen.

Det er selvsagt også viktig med lager og kjøkken i andre sammenhenger enn Herøydagan. Herøy idrettslag er et meget aktivt lag med mange undergrupper og mye utstyr. Leder i idrettslaget Kirsti Iversen sier i en kommentar at hun synes det er meget bra at Herøyhallen endelig får en oppgradering.

- Vi har mange aktiviteter som er avhengig av utstyr som trenger lagerplass. Vi har også gjennomført flere arrangement der vi er avhengig av kjøkken og toaletter. Lagerplass og kjøkken i tillegg til flere toaletter gjør det mye enklere for oss å arrangere dansefester og lignende for å få inn penger til laget, sier Iversen.

Herøy skole står også for mange arrangement i Herøyhallen og vi kan bare nevne 17. mai arrangementet som et eksempel som gjennom disse tiltakene blir mye enklere å gjennomføre.