Ordfører Arnt Frode Jensen trakk fram den imponerende prestasjonen som ligger bak det å bli norgesmester i et felt.

God ambassadør
- Ingen av oss har vært i nærheten av dette og vet hvilken prestasjon som ligger bak. Vi setter umåtelig pris på både deg som person og ikke minst at du er en veldig bra ambassadør for Herøy kommune. Det er slik at når vi har noen fra Herøy som gjør det bra så er det også slik at Herøy kommunes navn dras inn i dette. Dette fører igjen til at kommunens attraktivitet og omdømmebygging styrkes, sa ordfører Arnt Frode Jensen.

Glasskunst fra Turid Grov
- Vi fant ut at det var vanskelig med din bakgrunn å gi deg blomster og derfor har vi kjøpt glasskunst fra Turid Grov som en liten påskjønnelse til deg, sa Jensen.

- Jeg kan ikke skjønne at jeg som er så glad i blomster aldri får dette selv, humret Tommy spontant.

Helt vanvittig
Tommy Eide kom i sin takketale inn på at dette hadde vært en fantastisk opplevelse og han benyttet også anledningen til å takke journalist Trine Albrigtsen fra Herøy for at hun på kort varsel var med til Tromsø og dekket mesterskapet.

- Artiklene er nå solgt til aviser mange steder i Norge og det står derfor om mesterskapet svært mange steder. Jeg har hatt 20 000 personer som har vært inne og sett på innlegget mitt på Facebook fra søndag og det er jo helt sykt. For meg er dette helt enormt og spesielt når man tenker på at man bor på en liten plass som Herøy. Det har aldri vært en norgesmester fra en så liten plass før. Det har alltid vært folk fra byer og mange har spurt meg om hvor Herøy ligger og jeg har drevet reklame for Herøy i helga i stor stil, avsluttet Tommy.