Mange i Herøy hadde stor glede av å høre Øyvinds flotte stemme ved flere anledninger i Herøy kirke i forbindelse med jula. Det blir derfor spennende å se hvor langt han kan komme med sitt store sangtalent.

Øyvind Ottesen har i mange sammenhenger gledet herøyfjerdingene med sin flotte sangstemme. Allerede som 3-åring opptrådte han offentlig for første gang på NRK radio. I en alder av 14 år fikk han i 2007 som den den første utdelt Herøy kommunes kunstnerpris under Herøydagan av ordfører Arnt Frode Jensen.

- Jeg har alltid likt å synge og da jeg gikk i Seløy barnehage i 1995 var det en som kom fra nordlandssendinga på NRK og skulle gjøre opptak. Det var nok skolens rektor Reidar Moursund som tipset han om at jeg var flink til å synge. Jeg fikk derfor en tidlig debut, sier Ottesen.

I kulturskolen fra starten
Øyvind synes Herøy har vært en flott plass å vokse opp på og han føler at han alltid har hatt en arena der han har kunnet drive med sangen sin.

- Jeg var med i kulturskolen fra den startet ble opprettet i 1997. Jeg har fått prøvd meg i flere sjangere og det setter jeg stor pris på.

- Det var dessverre ikke så mange andre i min årsklasse som drev med sang så derfor kunne jeg nok i noen perioder føle meg som en ensom ulv. Jeg har imidlertid vært heldig som har fått opptre i mange sammenhenger, både i regi av kulturskolen andre på andre konserter. I tillegg til sang har jeg også vært med på revyene til Jan Erik Sandnes ved flere anledninger. Dette er en nyttig balast å ha med seg videre når man skal hevde seg i konkurranse med andre dyktige aktører, sier Øyvind.

I tillegg til sang spiller også Øyvind litt gitar og piano, men i følge han selv er ikke dette så mye å skrive om.

Viktig å vise seg fram
Høsten 2015 begynte Øyvind på institutt for musikk og dans på Universitet i Stavanger (tidligere musikkonservatoriet). Her er han i gang med første året på sin bachelor i sang. Hans sanglærer er ingen ringere enn Elizabeth Norberg-Schulz som har gjestet de fremste operascener over hele verden. Hun blir regnet som en av Norges beste operasangerinner.

- Det går greit med studiene og jeg trives godt i Stavanger, men savner litt samspill med andre. Når det gjelder sangen så har jeg nesten blitt nødt til å lære meg å synge på nytt. Det er mye teknikk som må læres for å bli en god sanger, men jeg synes det går greit.

- Planen er nå at jeg skal fullføre fire år i Stavanger slik at jeg får en bachelor i klassisk sang. For å kunne leve av sangen må man delta i konkurranser og vise seg fram. Mye handler om å være på rett sted til rett tid. Nettverksbygging er også viktig for å lykkes. Det er også viktig at man er ydmyk overfor andre folk og ser at de fleste har noe å lære bort, avslutter Øyvind Ottesen.