PLANSAKER – oppstartsmelding Hestøya Næringspark og Bukkholmen Fiskerihavn

I henhold til plan- og bygningslovens § 27-1 nr.1, kunngjøres herved at Herøy kommunestyre gjennom godkjennelse av Strategisk Næringsplan har vedtatt at det skal settes i gang arbeid med utarbeidelse av reguleringsplan for ”Vestre del av Hestøya”.

Videre er det besluttet at det skal foretas endring av reguleringsplan for Bukkolmen Fiskerihavn på Seløy.

I kartutsnittene er planområdene vist/avgrenset med svart stiplet linje.

Formålet med reguleringen på Hestøya er å legge til rette for etablering av næringspark for utvikling av havbrusrelaterte aktiviteter i nær tilknytning til Marine Harvest Norway sitt sanitærslakteri og Seløy Undevannservice sin base på i Herøy.

Det vil samtidig og bli lagt til rette for videreutvikling av etablerte virksomheter i området.

Arbeidet med utforming av nødvendig grunnlagsmateriale for reguleringsplan, samt utarbeidelse av program for eventuell konsekvensutredning vil ta til i løpet av kort tid.

Formålet med endringen av reguleringsplan for Bukkholmen Fiskerihavn er å endre på vegføringene innenfor planområdet, endre reguleringsområdet for private naust og legge til rette for etablering av privat forlager for laksenæringen.

Dessuten vil det foretatt en revidering av reguleringsbestemmelsene.

Nærmere opplysninger om planarbeidet fås ved henvendelse til Herøy kommune, Teknisk enhet.

Eventuelle merknader, synspunkter og innspill til planarbeidet sendes Herøy kommune, Teknisk enhet, 8850 Herøy snarest og senest innen 1. april d.å.