Første samling var allerede 23. august på Herøy stadion og det ble markert med kaffe, vann og fruktsalat. 

- Det er rundt 20 personer som tar idrettsmerket hvert år, noen i bassenget og de fleste på Herøy stadion. Vi markerer utmerkelser og i år mottok Gunn Rønnes og Siv Hestmark idrettsmerket i bronsje. Alle fra 16 år kan være med, skriver Kristin Furu Grande til Herøyfjerdingen.

- Førskommende lørdag er det en god del som skal gå mila og da er det bare for flere å hive seg med. Er det noen som har spørsmål til Idrettsmerket er det bare å ta kontakt med Laila Furu Vold på tlf. 918 42 228, avslutter Grande.

Krav
Idrettsmerket er et ferdighetsmerke innstiftet i 1915 av Norges idrettsforbund. Det tildeles for oppnådde krav innen fem grupper av idrettslig aktivitet: Trim, spenst og presisjon, hurtighet, styrke og utholdenhet. 

Merket er i gull, sølv eller bronse og består av en oval eikekrans som øverst har Norges riksvåpen. Feltet inne i kransen er grønt. 

Innen hver av aktivitetene kan du velge mellom ulike øvelser. For eksempel kan du i gruppe 1 velge mellom sykkelturer, svømming, dans, gymnastikk til musikk, fottur og grunntrening.

Trykk her for å lese mer om Idrettsmerket.