Aarskog sier til Herøyfjerdingen at han synes det er viktig å komme seg ut å besøke anleggene. Han har siden 2010 hatt jobben som konsernsjef i Marine Harvest MHG og har lang erfaring fra Lerøy-gruppen og har også vært produksjonssjef for Fjord Seafood, et selskap som senere ble fusjonert med Marine Harvest.

Onsdag var han sammen med regiondirektør Region Nord, Turid Lande Solheim og produksjonsleder region nord, Roger Pettersen, på besøk på fabrikken til Marine Harvest på Herøy.

Flott anlegg
Aarskog er full av lovord om anlegget på Herøy.

- Anlegget drives veldig godt, med dyktige ansatte og gode systemer. Det er svært prisverdig at de har drevet fabrikken uten fraværsskader helt siden 2009. Når en tenker på at det hver dag produseres rundt 800 000 måltid ved fabrikken så er dette imponerende, sier konsernsjefen.

Alf-Helge Aaarskog sier at dette er et av de flotteste anleggene de har. Han syns også det er en stor fordel at de har en kassefabrikk vegg i vegg som forsyner fabrikken med kasser.

- Som sunnmøring hadde jeg selvsagt sett at kassene var rimeligere, men dette er ei løsning som er veldig god, samtidig som det generer en del arbeidsplasser til lokalsamfunnet. Vi er opptatt av å se helheten i kystsamfunnene vi har vår virksomhet, sier Aarskog.

Viktig med tunell
Konsernsjefen framhever betydningen av god infrastruktur og ser fram til det nye ferjeleiet kommer på plass på Flostad i Herøy i juni 2016. Dette vil føre til at det kommer på plass en sen ferjeavgang, noe som har vært et sterkt ønske fra Marine Harvest. Slik det er i dag har værforholdene i Brasøy fra faglig hold blitt vurdert slik at de nye fergene ikke kan ligge der om natta, noe som medfører at den ene ferja ligger i Sandnessjøen om natta. På grunn av hvilebestemmelsene har dette påvirket ruteoppsettet. Med det nye ferjeleiet på plass kan ferjerutene slik de var fastlagt i anbudet realiseres.

- Vi produserer ferskvare og da er vi avhengig av å få fisken raskest mulig ut på markedet. Det er viktig at vi får på plass senere fergeavgang og jeg støtter alle gode tiltak for å få bedre infrastruktur på plass.

- En framtidig tunelløsning er viktig for oss og jeg støtter fullt ut ordfører Arnt Frode Jensen og alle andre i deres kamp for å få det realisert. Fabrikken står her hele døgnet og da er vi avhengig av god infrastruktur for å nå ut på markedet med laksen og utnytte den på best mulig måte, sier Aarskog.

Skryter av kommunen
Aarskog skryter av den jobben ordfører og kommunen har gjort for å legge til rette for virksomheten i Herøy. Han er opptatt av at man får fram den verdiskapingen som foregår i kystsamfunnene og at man bruker av oljefondet til å få på plass nødvendig infrastruktur.

- Det er viktig for oss med levende lokalsamfunn og i Herøy føler jeg at det er lagt svært godt til rette, sier Aarskog.

Fabrikksjef Odd Rikard Wik-Iversen er også full av lovord om Herøy kommune.

- Kommunen er veldig proaktiv og spiller hele tiden på lag med oss og har lagt godt til rette med blant annet et godt skole- barnehage- og kulturtilbud, sier Wik-Iversen.