Herøy formannskap skal 14. juni foreta budsjettregulering og dette får også følger for skolen.

FAU ønsker foreldrenes mening om forslagene.

"Befolkningsveksten fører til vekstsmerter i barnehage og skole" skriver rådmannen, men hva er riktig medisin?

Er den foreslåtte midlertidige utvidelsen på 30% assistent og 50% lærer fra august til desember tilstrekkelig til å gi innbyggerne gode og delvis lovpålagte tilbud i SFO og skole?

Foreldrenes mening Disse spørsmålene stiller FAU i et åpent brev til foreldrene og ønsker å høre hva foreldrene mener før utvalget uttaler seg.

Herøyfjerdingen håper på engasjement i saken og ber deg sende en e-post med din mening til fau@heroy-no.kommune.no så snart du kan.

Det er også mulig å skrive kommentarer på Herøyfjerdingens vegg på facebook.

Mailen fra FAU fortsetter slik:

”Da kommunestyret i desember vedtok å kutte 1,5 lærerstilling fra høsten 2011, så det ut til at 18 elever skulle begynne i 1. klasse til høsten.

Nå er det innskrevet 22 førsteklassinger. Flere av disse har ikke norsk som morsmål.

Når elevtallet overstiger 18, kreves det to pedagoger i 1. klasse. Denne økningen i elevtallet tilsier alene en ekstra lærerstilling det neste skoleåret.

Ressurskrevende I tillegg er det ressurskrevende å gi våre nye fremmedspråklige elever god opplæring i norsk.

Til høsten forsvinner en liten klasse fra SFO mens en dobbelt så stor klasse kommer inn. Det blir derfor en solid økning i antall barn i SFO.

Ta vare på innflytterne Full barnehagedekning, plasser til alle i SFO og et godt opplæringstilbud for alle i skolen er forutsetninger for at innflyttere skal bo og arbeide i Herøy”.

Dette skriver FAU i et utkast til uttalelse og viser blant annet til at den beste måten å oppnå varig befolkningsvekst på er å ta godt vare på innflytterne.

I tillegg til arbeid og bolig er altså et godt oppvekst- og kulturtilbud vesentlig for å nå målet om økt bosetting.

Utalelsen fortsetter slik:

”Samtidig har kommunen flere utfordrende oppgaver å løse. Antallet eldre øker stadig og samhandlingsreformen skal innføres.

På grunn av vanskeligheter med å rekruttere personale til en deltidsstilling i kulturskolen og deltidsstillingen som barne- og ungdomsarbeider, er det uvisst hva som skjer med kulturskoletilbudet til de yngste og aktivitetene i ungdomsklubben.

Kommunen har mange oppgaver å løse med en begrenset sum penger.

Si din mening FAU ser det som sin oppgave å si fra om ressursbehovene innen oppvekstsektoren.

Skal FAU be om at skolen får tilbakeført 1,5 lærerstilling slik utdanningsforbundet har krevd, eller er det andre tiltak som er viktigere?”

Da er hansken kastet og du er invitert til å si din mening. Trenger du mer informasjon kan du fordype deg i saksdokuemntene som finner nederst her.

Trykk HER for å lese innkalling og saksdokumenter.

Trykk HER for å lese "Utvidet årsmelding 2010 del 1" Trykk HER for å lese "Utvidet årsmelding 2010 del 2" Trykk HER for å lese "Utvidet årsmelding 2010 del 3" Trykk HER for å lese "Samlet fremstilling - rapport 1.tertial 2011"