Saken skal videre behandles i arbeidsutvalget og administrasjonsutvalget for den blir endelig behandlet i kommunestyret den 18. desember.

Rådmannen kunne i formannskapsmøtet opplyse om at det er holdt møter med alle ansatte og kjørt en grundig prosess i forbindelse med omorganiseringen.

Opphører som egen enhet
I rådmannens innstilling opphører teknisk enhet som egen enhet og legges under administrasjonsenheten.

- Enhetsleder for teknisk overføres til rådmannens stab som kommunalleder 3 med ansvar for tekniske saker.

- Bygningsingeniør, oppmålingsingeniør og reguleringsingeniør tilknyttes rådmannens stab som fagledere.

- Alt prosjektarbeid, bestillinger/kontrakter, bygningsvedlikehold og alt arbeid utenfor fagledernes arbeidsområde legges til kommunalleder 3.

- Vaktmestrene tilknyttes rådmannens stab og underlegges kommunalleder 3

- Utgifter til drift(strøm, olje, renovasjon) av enhetenes bygninger legges til enheten.

- Alle vedlikeholdsmidler legges i samlet pott under administrasjonsenheten. Prioritering av bruk gjøres av ledergruppen.

Ekstra ressurs til oppmåling og advokat
I forslaget skal det etableres avtale om innleie av bistand til oppmåling med en kostnadsrammen på kr. 650 000 i 2013 og 2014.

Det etableres avtale om advokatbistand med en kostnadsramme på kr.100 000 pr. år.

Avtale om innleie av vaktmestertjeneste
Det etableres avtale om innleie av vaktmestertjenester og dette skal finansieres med midler i vedlikeholdsbudsjettet.

Eget teknisk servicekontor fra 1. mai 2013
Det etableres et teknisk servicekontor med to ansatte med oppgaver som beskrevet ovenfor.

Tiltaket er finansieres i 2013 med avsatte midler til omorganiseringen.

Den nye organiseringen etableres 1. mai 2013 og fram til da iverksettes gradvis de foreslåtte administrative tiltakene.

Rekruttering
For å sikre framtidig ingeniørkompetanse opprettes en rekrutteringsstilling ingeniør VA fra 1. august 2013. Stillingen lønnes over vann og avløp (VA)

Bakgrunn
Enheten har hatt problemer med å være à jour på flere tjenesteområder og har problemer med å kunne betjene publikum på en ønsket måte og dette har ført til for mange klager på flere tjenesteområder.

Store nedskjæringer
Teknisk enhet har gått gjennom store nedskjæringer som følge av de innsparingstiltakene som ble gjennomført i kommunen i 2008-2009. Spesielt hardt rammet er uteseksjonen. Fra å være en enhet på 10 er de nå nede i 3 personer; to vaktmestre og en vedlikeholdsarbeider på vann og avløp. Øvrig bemanning er stort sett opprettholdt med unntak av landbruk der tjenesten ivaretas av Dønna kommune. De siste tre årene har kommunen hatt ekstra ressurser tilknyttet regulering, deling – og byggesaksbehandling.

Sterk vekst
Herøy kommune har de siste årene opplevd en sterk vekst som har ført til stor saksmengde både på bygg, deling og regulering. Kommunen har hatt meget tunge utbyggingsoppgaver som videreføring av vannverksutbygging, utbygging av Herøy Marine Næringspark og en rekordhøy boligbygging.

Samtidig er arealdelen av kommuneplanen revidert og vi har gjennomført en krevende prosess med innføring av eiendomsskatt og gatenavnadressering for alle innbyggere i Herøy.