Ofret egne klær og samlet inn 4600 kroner til årets TV-aksjon

Egen kafe til inntekt for TV-aksjonen_salgskafe

Kaja, Dorthe, Nila og Emil ble så inspirert av et innlegg om Syria på fredskafeen sist torsdag at de ønsker å gjøre noe for å hjelpe. I dag overrakte de 4618 kroner til TV-aksjonen.

Det var Kaja og Dorthe som fikk ideen etter fredskafeen sist uke. Etter at de hadde hørt et innlegg fra syriske flyktninger om hvilke forhold barn lever under i Syria fikk de lyst til å gjøre en innsats.

Skikkelig initiativ
Mor til Dorthe og Nila, Tanja Lorvik, forteller til Herøyfjedingen at dette kom til etter ekte initiativ fra ungene.

- Fredag var ungene hos oss og fikk da beskjed om å være ute mens jeg ordnet til helga. Da jeg kom inn på badet ei stund etterpå hadde imidlertid Dorthe og Kaja tømt klesskapene og lagt alle klærne på badet. Da jeg konfronterte dem med at de skulle være ute så sa de bare «Ja, å her sett vi». Da kan man jo som mor ikke gjøre annet enn å støtte dem med ideen sin, sier Lorvik.

Solgte egne klær
Dorthe fikk fort med seg sin søster Nila på ideen og Kaja også fikk med seg sin lillebror Emil. Ungene satte i gang å sortere ut plagg og andre ting som de ikke hadde bruk sammen med de voksne og søndag ble dette solgt i foajeen på Herøy skole. Det ble også solgt kaffe og kaker og til sammen fikk de samlet inn imponerende 4618 kroner til årets TV-aksjon. Ungene fikk naturlig nok også hjelp med organiseringen fra mor til Kaja og Emil, Silje Thoresen Hanssen i tillegg til Tanja.

Mange har støttet aksjonen
Tanja opplyser at mange også har støttet aksjonen med penger uten å kjøpe noe. Det er ingen tvil om at dette spontane initiativet fra disse ungene har blitt lagt merke til og helt fortjent har vakt positiv oppsikt.

Det vitner godt for framtida at det finnes unger som har et stort hjerte og tenker på andre enn seg selv. Hadde flere tenkt slik hadde vi også garantert hatt en mer fredelig verden.

Søndag 22. oktober gjennomføres årets TV-aksjon på NRK. 

Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker

Trykk her for å lese mer om årets innsamlingsaksjon.

Egen kafe til inntekt for TV-aksjonen_salgskafe
Disse ungene har på eget initiativ samlet inn over 4600 kroner til årets TV-aksjon på NRK.
Egen kafe til inntekt for TV-aksjonen_folk på besøk
Mange var innom og kjøpte diverse saker og ting søndag kveld.
Egen kafe til inntekt for TV-aksjonen_overrekking av penger
Her overrekker ungene pengene de har samlet inn til leder for den lokale innsamlingsaksjonen Jelena Budesa.

Annonser