Bakgrunnen for møtet var at det i vinter har vært flere tilfeller der vogntog har blitt sittende fast på brua. Dette har skapt flere trafikkfarlige situasjoner som fort kunne fått tragiske utfall.

Herøysundbrua stod ferdig i 1966 og er etter de flestes mening overmoden for utskifting med ei mer moderne bru som er beregnet for dagens trafikkmønster. I følge ordfører Arnt Frode Jensen har kommunen arbeidet for å få på plass ny bru i rundt 20 år. Fylket har flere ganger lovt at reguleringsarbeidet for ny bru skulle komme i gang, men saken har blitt utsatt gjentatte ganger. 1. mars vedtok formannskapet på eget initiativ å starte reguleringsarbeidet. Reguleringen tar utgangspunkt i skisser av ny bru som er utarbeidet av Statens vegvesen og som ble presentert på folkemøte 8. januar 2013. En slik plan må på plass før det kan arbeides videre med å få på plass en finansiering av brua.

Bedre vintervedlikehold
I møtet lovet Arnt Fagerli og Ole Magnus Paulsen fra vegvesenets avdeling i Mosjøen at de skulle se på muligheten for å få rydda bort snøen på de smale gangfeltene på brua. Dette vil medføre at den smale brua ikke blir enda mer innskrenket ved snøfall. Videre er også snørydding og strøing generelt en viktig faktor for å gjøre brua mest mulig trafikksikker.

Før neste vinter skal trafikklysene på den siden av brua som vender mot Silvalen flyttes lenger ned slik at en unngår at vogntog og andre kjøretøy må stanse på rødt lys i motbakke. Dette medfører at den enveiskjørte veien som går ned til XL-BYGG må snus og stenges for trafikk fra fylkesveien. I og med at dette er en kommunal vei er det kommunen som har ansvaret for at dette blir gjort før lysene kan flyttes.

Det har tidligere også vært drøftet å flytte trafikklysene på den andre siden av brua og stenge veien inn til Prix og Brygga, men dette ble man enige om å vente med.

Asfaltering
Under møtet med vegvesenet ble det også opplyst om at store deler av fylkesvei 828 skulle asfalteres i løpet av sommerhalvåret. Detaljene i asfalteringsprogrammet var imidlertid ikke klart enda. Fylkesvei 828 går fra ferjeleiet på Herøy (Flostad) til Bjørn på Dønna.

Ordfører Arnt Frode Jensen oppsummerte møtet med Vegvesenet som et godt møte. Han hadde med seg rådmann Morten Sandbakken og fagleder plan Jonny Iversen fra administrasjonen.