Kommunestyret vil formelt ansette den nye rådmannen i møte den 26. februar.

Morten Sandbakken sier til Herøyfjerdingen at familien har hatt et ønske om å komme nordover de siste par årene. Han har derfor tidligere også søkt rådmannsstillingen i Dønna og Nesna. I Dønna ble han innstilt som nummer to da de ansatte Tor Henning Jørgensen som nåværende rådmann.

- Min kone Anne-Britt Ruderaas kommer fra Mosjøen og vi bodde noen år der mens barna var små. Hun var forresten næringssjef i Vefsn da Roy Skogsholm var ordfører. Skogsholm kjenner jeg godt fra før, fra tida da vi gikk på Nord-Norsk lederutvikling sammen i 1999-2000, sier Sandbakken.

Lang ledererfaring
Sandbakken har de siste 18 årene vært ansatt som daglig leder i Fjellregionen Interkommunale Avfallsselskap (Fias) på Tynset og har derfor lang ledererfaring. Han er kommunepolitiker for Arbeiderpartiet i Tynset og var også ordførerkandidat til kommunevalget i 2011.

Når vi spør han om hvordan han tror det blir å skifte rolle fra politiker til byråkrat så svarer han at han tror det skal gå greit.

- Jeg kjenner jo systemet i en kommune, men innser samtidig at det er mangslungen virksomhet med mange forskjellige oppgaver. Det er derfor betryggende at rådmannen ser ut til å ha et godt team rundt seg, sier Sandbakken.

Friluftsliv og jakt
På fritida liker Morten å komme seg ut på tur og har friluftsliv og jakt som interesseområder. Familien har også ei hytte i Hattfjelldal som burde egne seg godt til slike fritidssysler.

- Jeg liker også å gå på ski, men innser at dette blir vanskelig å praktisere på Herøy, sier Sandbakken.

Flytter så snart det er mulig
- Jeg har fått et godt inntrykk av Herøy og jeg og kona satser på å flytte nordover så snart det er praktisk mulig. Kona driver eget firma og tar med seg jobben nordover. Jeg må ordne opp i min nåværende jobb og et utgangspunkt kan være at jeg er på plass til 1. juni, men jeg ser ikke bort fra at det blir litt miks mellom begge jobbene i en periode, avslutter Morten Sandbakken.

Skogsholm blir pensjonist til høsten
Kommunalleder 1 Siv Nilsen ble i formannskapsmøte 25. november 2014 konstituert til rådmann i Herøy kommune fra 1. januar til 15. mai 2015 på grunn av at Roy Skogsholm er sykemeldt i det meste av sin stilling. Skogsholm blir pensjonist til høsten og vil i tida fram til da arbeide primært med samferdsel og næring.