Mesuemsbestyrer Børge Evensen bringer i en stor og spennende artikkel ny kunnskap om det store gravfunnet ved Herøy skole i 1983.

Kranium og bein "Omtrent 20 meter nord for nordre hjørne av barneskolebygget, omtrent der stien fra barneskolen til parkeringsplassen går, ble det full stopp i anleggsarbeidet.

I massen som gravemaskinen tok oppdaget han nemlig et kranium og en del beinrester, samt en skålformet gjenstand av bronse.

Disse hadde ligget like under torva, og da han så etter der han gravde oppdaget han enda flere bein", skriver Evensen i innledningen på artikkelen som er illustrert med flere bilder du neppe har sitt tidligere.

Miljøanlegg I Åsen i Silvalen har ungene lenge gledet seg til å få på plass fotball-løkke, volleyballbane, ulike leker og en grillhytte. I løpet av sommeren håper velforeningen å ha miljøanlegget ferdig til innvielse.

Herøyfjerdingen har besøkt leder i velforeninga Håvard Bjertnes og hørt om hvilke planer de har.

Herøyvotten og Herøysokken Rita Hjelmseth har laget et eget mønster som nå pryder både votter og sokker i flere herøyheimer.

Hun har latt Støtteforeningen for Herøy IL få råderett over mønsteret på sokkene og vottene som raskt ble utsolgte på julemessa.

Jorden rundt Gjennom hele vinteren har vi fulgt Lennart Pedersen på hans spennende reise jorden rundt sammen med kona Silje.

Denne gangen bringer vi den siste av hans velskrevne artikler "Jorden rundt med Lennart".

Magasinutgaven byr ellers blant annet på: - Seløykvinne ble partner i kostholdsbedrift i Ski - Turløype med gamle stedsnavn i Brasøy - Herøy menighet har fått sin eget misjonsprosjekt - Da Paul Solheims hest druknet

For å nevne noe.