I 2007 fattet kommunestyret vedtak om at ny barnehagestruktur med ny kommunal barnehage skal utredes.

Innenfor en kostnadsramme på 50.000 kroner ble Toft arkitekter forespurt om å utarbeide et skisse forslag og et kostnadsoverslag.

14. juni i fjor bestemte man at følgende tre alternativer skulle legges til grunn for det videre arbeidet: A: Status Quo. Tenna og Silvalen barnehage består. Barnehagene totalrenoveres. B. Silvalen barnehage bygges ut. Tenna barnehage legges ned. Toft arkitekter AS utarbeider skisseforslag og kostnadsoverslag på ombygging og tilbygg. C. Ny barnehage på Sør-Herøy. Dette innebærer at Silvalen og Tenna barnehager legges ned. Forslag til plassering: Sørvest for barnetrinnet på Sør-Herøy.

Ressursgruppe Det ble nedsatt en ressursgruppe som OK-sjef Harry Nilssen skulle bruke som fagpersoner i arbeidet videre. Toft arkitekter AS fikk i oppdrag å utarbeide et skisse- og kostnadsforslag som blant annet tar hensyn til plass til 55-60 barn i alderen 0 – 6 år.

Kostnadsforslaget viser at kostnadene med en ombygging av Silvalen barnehage vil koste tett innpå 11 millioner kroner, mens et nybygg vil komme på 13,7 millioner kroner.

27. september i år fattet formannskapet vedtak om at alternativet med ny barnehage i tilknytning til skoleanlegget på Sør-Herøy legges til grunn for den videre planleggingen.