Vi er innom 7. klassen ved Herøy sentralskole en snartur for å lodde stemningen 13 (!) dager for avreise.

(Klikk på foto for større bilde)

Inspektør Marte Solheim spør: Er dere spente på å få reise? - JA! lyder det unisont fra elevene som i dag har besøk av sine kommende leirskolevenner fra Øksningan skole.

Totalt er det 23 elever fra Herøy som drar av gårde mandagen etter vinterferien. Foruten de 17 elevene ved sentralskolen, drar også 7.klassingene fra både Husvær, Øksningan og Seløy på det ukelange og populære leirskoleoppholdet.

Og siden det nå kun er to skoledager og vinterferien som skiller mellom skole og leirskole, handler det nødvendigvis mye om sistnevnte.

Elevene har fått ønske hvem de skal bo sammen med, men det er lærerne som har siste ordet. Og da vi var innom sentralskolen var elevene vel fornøyde med utfallet av bo-fellesskapet.

Ellers er det mange ting som må ordnes før avreise, men mye av dette må elevene selv ordne. Ikke minst gjelder det å pakke med seg utstyr og merke dette, slik at det ikke forsvinner på veien.

For det kan bli mange par ski, staver og ryggsekker å holde styr på når elever fra ulike kommuner skal reise og bo tett sammen en hel uke.

Sammen med elevene drar også lærerne Randi Johansen (lærer ved Øksningan skole) og Lise Theimann fra Herøy sentralskole.