Ungdommer og voksne over hele landet har denne dagen et felles mål: Spre glede!

Herøy kommune og Herøy skole er en MOT-partner, og skal selvsagt markere MOT til å glede- dagen i år igjen. Herøy skole har gjennom hele uka arbeidet med psykisk helse, lagbygging og inkludering.

Torsdag 23. november kl.18:00 er det signering av Inkluderingsmaifest av ordfører, rektor og elevrådsleder.

- MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om andre. Et viktig stikkord er: tenk enkelt! Gled bussjåføren, gode venner, naboen, farfar på aldershjemmet, læreren, bestemor som sitter alene, klassekamerater, butikkansatte, kollegaer eller barna i barnehagen, sier Mot-coacher Kirsti Iversen og Lise Theimann ved Herøy skole.

MOT tror at nøkkelen til et varmere og tryggere samfunn er robuste ungdommer, som inkluderer alle. MOT oppfordrer derfor til å ha ekstra fokus på å sørge for at ALLE er inkludert ved å kanskje gå litt utenfor komfortsonen.  

- Det enkleste er kanskje å glede bestevenninnen eller et familiemedlem, men vi vil oppfordre alle til å tenke litt utenfor boksen under årets MOT til å glede-dag. Kjenner du noen som sitter alene og som ikke har så stort nettverk rundt seg, så er det akkurat dem du skal huske på i dag. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, en tommel opp og kanskje til og med en klem til noen som trenger det. Det kan kreve litt ekstra MOT, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor, avslutter Kirsti og Lise.

Gled noen du også, vær med på å gjøre dagen til årets varmeste dag!

Kort informasjon om MOT og MOT til å glede-dagen:

  • MOT til å glede-dagen har blitt arrangert siden 2004
  • MOT er en holdningsskapende organisasjon og verdifokusert ungdoms- og samfunnsbygger.
  • Viktigste innsatsområde er MOTs program i ungdomsskolen og videregående skole. Partneravtaler med over 250 skoler.

MOTs dokumenterte resultater er mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.

Trykk her for å lese mer om MOT.