Møtestedet arrangerte matkurs

Matkurs

Sist torsdag arrangerte Møtestedet matkurs i den syriske retten kabsa. Dyktige kursledere var Raghad Alhaffar og Sama Namourh. Deltakerne fulgte nøye med på hva som foregikk ved grytene og etterhvert steg deilige krydderdufter ut i rommet.

8 norske damer hadde meldt seg på matkurset og det ble noen trivelige timer sammen med Raghad, Sama og Jelena, der det både ble snakket om våre forskjellige mattradisjoner og erfaringene de syriske damene hadde gjort seg i møtet med Norge og lille Herøy.

I syriske hjem er det blant annet vanlig å lage mange forskjellige retter når en arrangerer barnebursdag, mens det i Norge er mest vanlig med pølse med brød og pizza.

I vår travle hverdag er det lett å ty til mat som er rask og enkel å lage. For å lage kabsa må en imidlertid ha god tid, og Raghad og Sama fortalte at det som regel var i helgene de  lagde slik mat.

Etter et par timer med matlaging var det klart for å innta den nydelige retten, oppskriften finner dere nedenfor og dere anbefales å prøve den.

Kabsa
Kabsa er en tradisjonell syrisk og arabisk rett som består av kyllingfilet, ris, paprika, løk, tomater, mandler og mange ulike krydder. Det er en meget smaksrik og god rett som nok også faller i smak for herøyfjerdingene.

Hvis noen har lyst å lage kabsa så finner du Raghads oppskrift her:

3 kopper ris
1 kg kyllingfilét
1 paprika.
2 store løk
4 tomater
1 pose rosiner
1 pose mandler
1 pk curry
1 pk kyllingkrydder
1 pk kardemomme
1 pk gurkemeie
1 pk ingefær
1 liter olje
Litt salt og pepper

Skjær først kyllingfiletene til ganske store terninger og stek dem med 6 ss olje. Tilsett ½ ss curry, ½ ss gurkemeie, ½ ss kyllingkrydder, 1 ts kardemomme, 1 ts ingefær, ½ ss salt og ½ ts pepper. Rør alt sammen og tilsett 5 kopper vann. Kok opp og la den koke i ca. 15 min. under lokk.

Kutt løk, paprika og tomat i små biter til sausen. Stek først løk alene med 3 ss olje og litt salt. Tilsett så paprika, tomat, ca. halvparten av 1 pose rosiner, ½ ss curry, ½ ss gurkemeie, ½ ss kyllingkrydder, 1 ts kardemomme, 1 ts ingefær, ½ ss salt og ½ ts pepper. Rør sammen og ta sausen av komfyren.

Stek risen ca. 2 min. i en kasserolle med 6 ss olje. Tilsett så sausen og rører litt. Tilsett 4 ½ kopp av krafta fra kyllingfilétene kok opp. Når den begynner å boble, slår vi komfyrer ned til svak varme (2), legger på lokk og venter til krafta er kokt inn i risen (ca. halv time).

Kok mandler og vent ca. 10 min. Ta av skallet og del mandlene på langs. Stek så i litt olje til de blir gule.

Lykke til!

 


 

Matkurs[8]
Kabsa ferdig anrettet på fat
Raghad og Sama
Kurslederne Sama og Raghad

  1 / 10 
 
 
 


Annonser