Se eget fotoalbum på vår facebook-side.

Alf Prøyssen, Astrid Lindgren, Torbjørn Egner og Anne-Cath Vestly har hatt stor betydning for mange generasjoner – og dagens unge bør selvsagt få stifte bekjentskap med disse viktige forfatterne.

Nordiske forfattere Den siste tiden har 1. – 4. klasse ved Herøy skole hatt nordiske forfattere som felles tema og torsdag ettermiddag var søsken, foreldre, besteforeldre og andre invitert til aulaen for å se resultatet av arbeidet.

Og aulaen var omtrent fylt opp av forventningsfulle besøkende, og de ble neppe skuffet.

For ungene var flinke og både danset, sang og gjøglet fra scenen.

Hyggelig gjenhør Vi fikk et hyggelig gjenhør med velkjente sanger og alle de fire forfatterne som ble presenteret har å så måte mange å velge blant.

Fra Alf Prøyssens ”Sol, ute, sol inne”, ”Steinrøysa” via ”Emil-sangen” og ”Madikken” fra Astrid Lindgrens bøker til Torbjørn Egners ”Muntre musikkanter” og ”Karius og Baktus”.

So ro, lillemann Det var nok mange i salen som nynnet med.

Og da Egners ”So ro, lillemann” kom mot slutten av forestillingen var det ikke fritt for at flere av ungene i koret måtte trekke et par store gjesp.

Barn hjelper barn Etter alle sangene og dansene ble det servert kaffe, saft og kaker.

Det hører med til historien at arrangementet innbragte 5.600 kroner som uavkortet går til barneavdelingen ved Universitetsykehuset i Tromsø.

Og det har elevene selv bestemt.