- Jeg er ikke fornøyd med de interkommunale løsningene. De administrative ordningene overføres til en rådmann og så møtes alle rådmennene av og til. Mister styringen Egentlig har man da overført ansvaret for oppgaven til en annen kommune. Når så stor andel av oppgavene går til interkommunale ordninger vi ikke har kontroll på, da mister vi styringen. Dette er veldig uheldig, sa rådmann Roy Skogsholm blant annet. Påtvinger kommunene oppgaver Han mente at dette var enda et eksempel på at sentrale myndigheter påtvinger kommunene oppgaver de ikke har kapasitet til å gjøre. Han mente imidlertid det hastet med å bestemme seg for å gå inn for HALD-samarbeid på plan- og byggesaksbehandling, ettersom alle de andre tre kommunene allerede har gått for det. Lyser ut stilling Stillingsannonsen er klar og vil gå ut umiddelbart. Vi er i tidsnød, sa Skogsholm. Han la til at han har gått inn for at prosjektstillingen burde legges uavhengig av kommunene, men han fikk de andre kommunene mot seg. - Irriterende Arnt-Erling Paulsen sa blant annet at det var irriterende at man ikke kan utnytte de fordelene som interkommunale løsninger medfører. - Undersøkelser viser jo at Herøy er en attraktiv kommune å pendle inn i, sa Paulsen blant annet. Formannskapet gikk tirsdag inn for at Herøy skal inngå i HALD-samarbeid innenfor plan- og byggersaksbehandling. Det blir Alstahaug kommune som skal være vertskommune for funksjonen. Forutsetninger Det er likevel en forutsetning at de øvrige HALD-kommunene, i tillegg til eventuelt Træna, fatter likelydende vedtak. Dessuten er det en forutsetning at kommunen får tilskudd fra fylkeskommunen og skjønnsmidler fra fylkesmannen innvilges i henhold til finansieringsplan. Det skal ansettes en egen person i stillingen og det haster med å få denne på plass ettersom Herøy er siste kommune som går for dette. Vedtaket tirsdag i formannskapet er slik:

1. Kommunestyret vedtar at arbeidet med kommunal planstrategi og kommuneplanens samfunnsdel igangsettes som et samarbeidsprosjekt organisert som foreslått i saksutredningen.

2. Alstahaug kommune utpekes som vertskommune med arbeidsgiveransvar for prosjektleder for arbeidet.

3. Kommunestyret avsetter kroner 82.500,- som kommunens bidrag til samarbeidet.

4. Foranstående vedtak forutsetter at de øvrige HALD-kommunene samt evt. Træna fatter likelydende vedtak og at tilskudd fra fylkeskommunen og skjønnsmidler fra fylkesmannen innvilges iht. finansieringsplan.

Trykk HER for å laste ned hele saksdokumentet og bakgrunn.