Den store konferansen "Arbeidslivskonferansen 2011 – arbeidskraften – herfra til evigheten" finner sted i Oslo 27. september.

KS-konferanse Konferansen er en av KS (Kommunenes Sentralforbund) sine store strategiske konferanser.

Blant de mest kjente foreleserne blir tidligere kommunalminister Bjarne Håkon Hanssen, nå seniorrådgiver i First House.

Gode resultater Og det er med bakgrunn i de gode resultatene Herøy kommune har høstet med satsingen på næringsliv og ikke minst på økt bosetting som er årsaken til at rådmann Roy Skogsholm er invitert.

Her skal han holde sitt innlegg under sekvensen ”Gode eksempler fra virkeligheten”.

KS legger nemlig opp til at kommuner som har satset på strategisk kompetanseutvikling og rekruttering på ulike områder skal fortelle om dette.

Utfordringer Og spesielt ber KS Roy Skogsholm fortelle om hvilke utfordringer Herøy har i forhold til befolkning og arbeidskraft.  Noe Herøy har i fullt monn.

I henvendelsen til vår rådmann skriver KS at de har hørt at Herøy har gjort noen suksessfulle grep for å øke innbyggertallet i kommunen.

Utlandsl arbeidskraft Og spesielt spør KS etter hva Herøy har gjort for å tiltrekke seg folk/arbeidskraft fra utlandet.

Et tema på konferansen er nemlig det internasjonale perspektivet og Norges utfordringer og muligheter ved bruk av utenlandsk arbeidskraft.

Også for departementet Sist uke var for øvrig rådmann Roy Skogsholm i Oslo på første samling i forbindelse med at Kommunal- og Regionaldepartementet i april utnevnte ham til å inngå i en referansegruppe som skal evaluere kommunale og regionale næringsfond på nasjonal basis.

(Se "Relaterte nyheter" under)