Gjennom desentralisert lokalisering skal HL Økonomiservice AS bidra til høyt kompetansenivå i regionen, og gjennom de produkter de leverer skal bedriften styrke mulighetene for næringsutvikling og bosetting.

Det er selve forretningsidéen til bedriften som har utviklet seg veldig siden Harald Jakobsen sammen med nå avdøde Helge Olsen startet Herøy regnskaps- og økonomiservice i 1995.

Utenfor regionen Selskapet sysselsetter 15 årsverk fordelt på fem i Herøy, tre i Alstahaug, tre i Leirfjord og fire årsverk i Dønna. I sistnevnte kommune har HL Økonomiservice AS et kontor på Løkta og et på selve Dønna.

Det er Magne Steinholt, bosatt i Sandnessjøen, som er daglig leder i selskapet og han forteller at selskapet også jobber for å dra til seg flere kunder utenfor vår region.

Alle typer kunder - Vi har allerede i dag en del kunder på Østlandet. Dette er dels folk som har flyttet fra vår region og dels kunder vi har knyttet til oss gjennom Finn Fagervik som bor i Oslo, forteller Magne Steinholt til Herøyfjerdingen.

Finn Fagervik er som vel de fleste vet utflyttet herøyfjerding bosatt i Oslo. - Vi har alle typer kunder, men mange er innenfor næringene landbruk og fiske. Vi har imidlertid også større bedrifter som kunder, sier Steinholt videre.

Tre fusjoner Selskapet har vokst blant annet gjennom tre fusjoner. Den første med Løkta Regnskapskontor i 2002 og det var fusjonen som endret navn på selskapet fra Herøy Regnskap & Økonomiservice AS.

Den andre kom i 2006 da HL Økonomiservice AS fusjonerte med Ide-regskap i Sandndessjøen.

Den siste fusjonen skjedde i 2008 med Abacus Økonomi AS i Leirfjord. I dag framstår HL Økonomiservice AS som et stort selskap med god kjennskap til føring av regnskap for alle bedriftsformer.

Selskapet fører regnskaper både for bedrifter, maritime selskap og landbruk. I tillegg til føring av årsoppgjør og lønnskjøring.

Opptatt av nærmiljøet - Vi er opptatte av lokalmiljøet og det er bakgrunnen for at vi har fire kontorer og ikke bare ett. Vi vil være nær kundene. Det er også de som er våre beste markedsførere gjennom at vi gjør en god jobb for dem.

Dessuten støtter vi nærmiljøet med å profilere oss gjennom de lokale idrettslagene. Hvis næringslivet i Herøy bruker oss i framtiden kan vi være med på å skape enda flere arbeidsplasser, uttaler daglig leder Magne Steinholt.

Styret Styret i HL Økonomiservice AS består av styreleder Wiggo Paulsen (Løkta), Harald Jakobsen, Per Arne Husvik (Løkta), Oddbjørn Leirvik fra tidligere Abacus Økonomi AS og Finn Fagervik.

De fire første nevnte er også eiere i selskapet, med Harald Jakobsen som den største eieren. Han jobber i dag i selskapet som bedriftsrådgiver.