2014 er av FN utnevnt til “det internasjonale året for små utviklingstater”. Det settes fokus på klimaendringer og global oppvarming med et særlig blikk rettet mot små øysamfunn. Det er disse øysamfunnene som først vil merke effekten av det økende havnivået, ekstremt vær, naturkatastrofer eller andre konsekvenser som følge av klimaendringer.

Herøy Senterparti markerte torsdag 5. juni dagen med egen stand på Herøyholmen og delte ut informasjonsbrosjyren, "RAISE YOUR VOISE – NOT THE SEA LEVEL". Den gir en beskrivelse av små tiltak kan være med på å redusere vår påvirkning av miljøet.

- Care Norge som er Senterpartiet faste samarbeidspartner for nødhjelp, presenterer også prosjektet "WAGE – WOMEN AND GIRLS EMPOWERMENT PROGRAM". Dette retter seg mot ca. 4000 kvinner og 1500 unge jenter nord på Øya Puemba i Indiahavet, med hjelp til selvhjelp for eks. mikroøkonomi, sier Jim Dahl til Herøyfjerdingen.

Kirsti Jakobsen sier i en kommentar at folk viste stor interesse for markeringen og innholdet av brosjyren. Det var hyggelig å møte folk med dette budskapet i det strålende solskinnet denne ettermiddagen. Brosjyren kan dere lese her