I 2014 er det 200 år siden Norge fikk sin egen grunnlov, og årets budskap for barnehagedagen er barnehagenes arbeid med barns rettigheter, demokrati og medvirkning. Slagordet er «Jeg har noe å si!»

- Vi har hatt mye fokus på dette temaet i forkant av denne dagen, og avdelingene har fått mange gode innspill fra ungene.

Barnehagens egen grunnlov
Herøy barnehage har i forbindelse med dette laget sin egen grunnlov som tar utgangspunkt i det barna syntes var viktig.  Det første som kom opp som forslag til «loven» vår, var vennskap, og at vi skal være snille med hverandre.

Barna stemte over forslagene på sin avdeling, og grunnloven ble vedtatt i «riksforsamlingen» den 14.mars.

- Vi har vært på kommunehuset og fått låne stemmeurna slik at barna kunne få bruke stemmeretten sin til forskjellige aktiviteter. Barna syntes dette var spennende, og de aksepterte fort at forslaget som fikk flertall ble gjennomført, sier Line.

Mye besøk
- Det er har vært et positivt oppmøte i dag, og vi er rundt 60 barn i barnehagen som har fått besøk av foreldre, besteforeldre og vi har hatt besøk av kommunestyret, sier Line.

Laks fra Marine Harvest
- Vi er kjempeglade for at vi får så mye laks som vi vil fra Marine Harvest og at vi kan servere det til folk som kommer på besøk til oss på en slik solfylt dag, sier Line.

- Utdanningsforbundet har sponset oss med grønnsaker og dipp og fagforbundet har sponset oss med frukt og juice, avslutter Line fornøyd.