Totalt er det 42 nye innbyggere registrert i Herøy kommune det siste halvåret og lørdag var disse invitert til en liten sammenkomst på Møtestedet. Dette er tredje gang kommunen har slike tilstelninger. Første gang var i 2013 og i år har det vært en slik markering tidligere for første kvartal. Tanken bak slike tilstelninger er at man vil gjøre litt stas på nye innbyggere samtidig som de får litt informasjon om ulike aktiviteter i kommunen.

Varaordfører Elbjørg Larsen holdt en liten velkomsttale til våre nye innbyggere før Åge Johansen informerte kort om aktivitetene i idrettslaget.

Musikkinnslag og god mat
Deretter ble det framført to musikkinnslag av Geir Berglund, Åge Johansen, Odd Olsen og Svein Lundestad. De frammøtte fikk høre en låt fra konserten med "Springsteen på norsk" under årets Herøydager i tillegg til en egenkomponert låt av Geir Berglund.

Etter musikkinnslagene ble det servert nydelig bacalao og kake til alle.

Innflyttergaver
Alle nye innflyttere fikk deretter utdelt et gavekort av Jelena Budesa fra enten Herøy Bil & Maskin, Spar Herøy, Kremmarhuset, Herøy Sport & Fritid eller Etcetera. De fikk også en flott T-skjorte fra Herøy kommune og hver sin laks fra Marine Harvest i tillegg til ulike informasjonsbrosjyrer fra kommunen og frivillige organisasjoner.

Få frammøtte
Dessverre var det kun 10 nye innflyttere som hadde funnet veien til dette arrangementet og dette syntes selvsagt arrangørene var synd.

- Det kan være mange grunner til at ikke folk kommer, men jeg har bestemt meg for at vi til neste arrangement, i tillegg til å skrive brev skal ringe til alle sammen og prøve å få dem til å komme, sier Jelena Budesa.