1.oktober er "Internasjonal dag for eldre" og siden 1990 har dagen blitt markert på ulike måter i kommuner og byer både i Norge og ellers i verden. I Herøy ble dagen feiret 6.oktober og arrangementet er et samarbeid mellom Herøy omsorgssenter og Tirsdagsklubben.

Wenche S. Jørgensen takket i sin velkomsttale både arbeidstakere og frivillige for innsatsen for de eldre i kommunen. Deretter informerte Bjørg Grande i Tirsdagsklubben om hva som skulle foregå og ga så ordet videre til Kirsti Iversen. Hun leste dikt av Agnes Hermansen Færø, som var en lokal dikter.

Hermansen var født i Brønnøy i 1904, og kom til Herøy i 1927 som telegrafbestyrer. Etter hvert ble hun også poståpner og bibliotekar. Herøy kommune ga for noen år siden ut to hefter med hennes dikt; "I Hålogaland" og "Det var til deg eg dikta mine songar".

Etter at folk hadde kost seg med kaffe og gode kaker var det på tide med litt musikk. Inge Sandvær og Arnt Frode Jensen spilte trekkspill og det var ingen tvil om at de fleste kjente igjen "Trønderbrura" som var den første melodien de dro i gang. Selv om det var trangt om plassen, var det etter hvert flere som tok en liten svingom innimellom bordene.

Som avslutning på arrangementet var det tradisjonen tro åresalg. Ved utdeling av gevinster til heldige vinnere var det mange humoristiske kommentarer og lattermusklene fikk trimmet seg. De mange fremmøtte var enige om at dette hadde vært ei trivelig stund.