- Vi er veldig glad for at Marine Harvest er med og støtter Herøydagan. De er vår største sponsor og det setter vi stor pris på. Vi er helt avhengig av at næringslivet stiller opp med støtte for å kunne gjennomføre et bredt og allsidig program med både lokale og najonale artister, sier leder Britt Anne Karlsen.

Herøydagan arrangeres i år fra 25. juni til 28. juni og leder Britt Anne Karlsen kunne informere om at også årets dager får et allsidig og godt program. På Herøydagan sin nettside www.heroydagan.no finner man informasjon om det meste av årets program.

Herøydagskunstner med opprinnelse fra Herøy
Årets herøydagskunstner blir den utflyttede herøyfjerdingen Hanne J. Kondziella som har gjort kometkarriere med sine bilder og har blitt et kjent navn både i Herøy og ellers på Helgeland for sin kunst og sin åpenhet og bok der hun forteller historien om sin kamp for å bygge seg opp etter seksuelle overgrep i barndommen. Hanne som bor i København har siden 2012 hatt stor suksess med sin kunst og har åpnet galleriet «Hearts of Copenhagen» og selger godt med bilder både i Danmark og ikke minst til Norge.

Jonas Fjeld kommer
Årets hovedforestilling blir konsert med Jonas Fjeld med band lørdag 27. juni. Jonas Fjeld har vært høyaktuell i TV2-suksessen under årets utgave av «Hver gang vi møtes». Med fokus på norske tekster som blottlegger en personlig og følsom artist, har låter som «Engler i sneen», «Drammen i regn» og personlige sanger som «Konnerud», «Sigve» og kjærlighetserklæringen «Tordensky» gjort sitt til at publikum har fått en familiær følelse med den litt sjenerte artisten fra Drammen og bydelen Konnerud. På Facebook-profilen til Jonas Fjeld kan vi lese at den nye singlen hans «Opp Med Himmelporten» nylig er A-listet av NRK, noe som betyr at den blir spilt mye på NRK P1 i tida framover. I løpet av april skal han etter planen også gi ut et nytt album som skal hete «Midtveis».

Spennende «tributekonsert» og kulturkveld
De utflyttede herøyfjerdingene Sten Even Holstad og Alf Knutsen har tatt initiativ til å arrangere to konserter i Herøy skoles aula der de vil hylle Hans Inge Fagervik og hans musikk gjennom 40 år. Konserten legges opp som et allsangkonsept med publikum som omkranser musikere og solister og begge forestillingene settes opp torsdag 25. juni.

Musikerne i bandet vil i tillegg til Alf og Sten Even bestå av andre dyktige profesjonelle musikere. Noen av dem har også vært i Herøy tidligere og deltatt under oppsetningene av kirkespillet «Vaart daglige brød» og «Livslenka» i Herøy kirke, der Alf hadde det kunstneriske ansvaret sammen med komponist Reidar Moursund, sier Karlsen.

- Den tradisjonelle kulturkvelden er også under full planlegging av Kirsti Iversen og Lars Olav Mogård-Larsen. Dette er kreative personer med lang erfaring og programmet lover veldig godt, sier Britt Anne.

Barneforestilling med Dori Famous
Britt Anne Karlsen forteller at det i år blir barneforestilling med «Dori Famous» på lørdag.

- Vi har hørt mye bra om denne forestillingen og håper og tror at dette skal bli en fin sak for barna. Ungene kommer inn gratis denne gangen mens de voksne må betale en liten inngang, sier Karlsen.

Kirkekonsert søndag
- I år har vi valgt å ikke arrangere foredrag på søndag, men har i stedet en spennende kirkekonsert på programmet etter gudstjenesten i kirka på søndag. Konserten bærer navnet «Fra Bach til Bremnes», noe som indikerer at det blir et variert program, avslutter Karlsen. 

Under omtalen av konserten på nettsida til Herøydagan står det at konserten blir en spennende blanding av barokkmusikk, folkemusikk og salmetoner fra Oppdal og Nordland og musikalske godbiter av nyere dato. I spissen for folkemusikerne fra Oppdal kommer Andreas Bjørkås, som også er utdannet i klassisk fiolinspill. Fra Herøy kommer Ragnhild Sjåvik Stokbakken og Johnny Birger Hanssen.

For nærmere informasjon om årets Herøydager kan dere gå inn på www.heroydagan.no