Herøydagan arrangeres i år fra 26. juni til 29. juni og leder Britt Anne Karlsen kunne informere om at årets dager får et allsidig og godt program.

- Vi har hatt en del utskiftinger i styret og jeg var spent på hvordan det nye styret skulle fungere, men det har fungert veldig bra og det meste er nå på plass, sier leder Britt Anne Karlsen.

Kari Bremnes kommer
- Årets hovedforestilling blir konsert med Kari Bremnes med band på lørdagskvelden og det gleder vi oss veldig mye til, sier Britt Anne.

Spennende intimkonsert og kulturkveld
- Vi får ellers et spennende lokalt innslag der det lokale bandet "Rubb & Rake" sammen med en rekke gjesteartister skal framføre sanger av Bruce Springsteen på norsk. Tekstene er gjendiktet av Geir Berglund. Det blir et ensemble på rundt 15 personer i sving under intimkonserten torsdag 26. juni i Herøy skoles aula så her kan jeg love at det blir trøkk, sier Karlsen.

- Den tradisjonelle kulturkvelden er også under full planlegging av alltid velvillige Kirsti Iversen og programmet lover veldig godt, sier Britt Anne.

Foredrag med Ingrid Evertsen
- Årets foredrag blir som tidligere arrangert på søndag og denne gangen har vi fått tak i Ingrid Evertsen, som nok er mest kjent som Mossa fra "Rorbua" på NRK med programposten "Du skal høre mye..." Hun skal gjennom skjemt og alvor presentere "Livet forøvrig", som hun har kalt foredraget.

Barneforestilling med ekte sjørøverskute
Britt Anne kunne videre fortelle at etter det ble klart at forestillingen "Gråtass" måtte avlyses så har det nå lyktes med å få tak i en barneforestilling som det knyttes store forventinger til.

- Vi får på plass en diger sjørøverskute der det blir ekte piratshow og der ungene også etter forestillingen inviteres om bord. Dette blir nok midt i blinken for de fleste, sier Karlsen.

Samarbeid med andre aktører
I år har Herøydagan hatt ekstra fokus på å invitere næringslivet og andre aktører til å komme med ideer til årets dager og Britt Anne kan fortelle at det ser ut som det blir mange spennende aktiviteter i den uka Herøydagan arrangeres.

- Vi vil nok komme tilbake til detaljene senere, men det blir blant annet mye spennende som skjer på bygdetunet, avslutter Karlsen.

Tenker langsiktig
Fabrikksjef Kjell Stokbakken forteller at Marine Harvest tenker langsiktig i forhold til hvem de støtter og Herøydagan er et arrangement som passer meget godt for dem.

- Vi setter pris på at de kontakter oss tidlig og er interessert i å gi noe tilbake til bedriften. Det at Herøydagan arrangeres uten fest og alkoholservering er også noe vi verdsetter, sier Stokbakken.

- Vi setter stor pris på den frivillige innsatsen som legges ned og gleder oss allerede til årets dager, avslutter Kjell Stokbakken