I vår kunne HERØYFJERDINGEN fortelle at kommunen planlegger å flytte folkebiblioteket til sentralskolen igjen. Nå ser kommunen for seg å utnytte le-skuret, som da sevsagt må bygges ut.

- Stadig nye ting og tjenester har kommet inn i biblioteket, blant annet internett. Dessuten har antallet bøker økt med noen tusen siden 1995. Vi sliter med å få plass til alt og jeg har mye bøker liggende i esker, forteller biblioteksjef Kirsten Heiszter. 270 kvadratmeter har hun til disposisjon i dag.

Mange fordeler Ikke alle løsningene på plassproblemene er like positive. - Mulighetene er tilstede for at bibliotekene i flere kommuner kan bli slått sammen, sier biblioteksjefen som jobber i ¾ stilling.

Derfor er det viktig at man tenker framover og at biblioteket er tidsmessig. Og en plassering ved Herøy sentralskole kan ha mange fordeler.

Mer tilgjengelig - Biblioteket blir mer tilgjengelig for skolebarna og kan dermed gi et mye bedre tilbud til barn og unge. Kanskje kan man også dra veksler på lærerne som kan ha ansvar for utlån når ikke biblioteksjefen er tilstede, sier Kirsten Heiszter som ser for seg et folkebibliotek med glassvegger og flott utsikt mot Herøysundet.

Da Herøy Folkebibliotek ble flyttet i 1995 var plassproblemer årsaken. Det ble da vurdert andre lokaliteter enn den som ble løsningen til slutt. Flyttingen ble løsningen på den tids plassmangel.

Ved å komme til Silvalen økte antallet voksne brukere, mens det ble færre barn og unge. Totalt ligger utlånsfrekvensen på landsgjennomsnittet for kommuner på Herøys størrelse.