- Det varierer selvsagt en del fra dag til dag, men i gjennomsnittet er det 5-6 grupper innom turistinformasjonen hver dag, sier Kristin Heggheim.

Sykkelturister
- Det er mest sykkelturister som stikker innom og lurer på hvilke tilbud som finnes i kommunen. Det kan være alt fra padlemuligheter med kajakk, hvilke overnattingsplasser som fiinnes og hvor man kan finne matbutikker og spisesteder. Det er stor etterspørsel etter kart og noen lurer også på ferge- og hurtigbåtruter og hvordan man kan komme seg videre til Vega og hvilke tilbud som finnes i nabokommunen Dønna, sier Heggheim.

Gode tilbakemeldinger
- Jeg hører ofte at turistene skryter av hvor fint det er i kommunen vår så det er tydelig at de liker seg her. Det er mest norske turister, men vi har også en del svensker på besøk og det har også vært noen fra Tyskland og Russland, sier Kristin.

Salg av is og brus og bruktbutikk
I tillegg til informasjonsmateriell og god service fra Kristin har mange kjøpt seg is og brus i det varme sommerværet vi har hatt i år. Det er også flere som kjøper ting billig i den bruktbutikken som finnes i samme lokale. Da vi var innom onsdag formiddag møtte vi en gjeng som har hytte på Staulen og var innom og kjøpte flere ting fra butikken. Gutten Joachim hadde selvsagt ingenting i mot å kunne kjøpe DVD-filmer til kun 10 kroner stykke.

Turistinformasjonen i Herøy har åpningstid mandag til fredag fra kl. 09.00 - 15.00 i sommersesongen og holder til i lokalene til Herøy ASVO på fergeleiet på Flostad.

Økning fra i fjor
Leder i Herøy ASVO, Jørn Moe, som drifter turistinformasjonen på vegne av Herøy kommune kan fortelle om en økning på henvendelser fra turister i år.

- Selv om vi ikke har sett skikkelig på tallene enda føler jeg meg rimelig trygg på at vi har en økning fra i fjor. Den flotte sommeren er nok en sterkt medvirkende årsak til dette. Dette er selvsagt gledelig og det er spesielt i forbindelse med fergeanløp og mellom anløpene at pågangen er størst, sier Jørn Moe.