Eieren av parkeringsplassen er bosatt i Leirfjord og bruker boligen på Seløy som fritidshus. Det samme gjør naboen som er bosatt i Oppdal.

Den 14 X 4 meter store parkeringsplassen ble bygget i 2004, uten tillatelse. Da kommunen ble gjort oppmerksom på dette, ble vedkommende anmodet om å fremme søknad om såkalt "mindre tiltak". Søknaden ble sendt til kommunen 28. august i 2004.

Saken ble sendt på høring til berørte instanser og grunneiere 1. oktober og Fylkesmannens miljøvernavdeling og Herøy formannskap som friluftsnemnd kom med uttalelser i saken.

Det ble fattet vedtak av Hovedtvalg for Kommunalteknikk og Miljø 18. januar 2005, hvor det ble gitt dispensasjon fra Plan- og Bygningslovens paragraf 17-2 og byggetillatelse ble gitt for den allerede bygde parkeringsplassen.

Fylkesmannen opphevet vedtaket Et par uker senere ble vedtaket påklaget av naboer og klagen ble behandlet i utvalget for plansaker 12. april 2005 hvor vedtaket ble opprettholdt.

26. juli 2005 behandlet Fylkesmannen klagen og kommunens vedtak fra januar ble opphevet og sendt tilbake til kommunen for ny behandling. Bakgrunnen for dette var blant annet at Fylkesmannen mener vedtaket er basert på uriktige forutsetninger "da kommunen har lagt til grunn at vedtaket ikke vil ha presedens-virkinger."

Uenig med Fylkesmannen Herøy kommune var uenig i Fylkesmannens vurderinger og i møte i Hovedutvalg for Kommunalteknikk og Miljø 7. februar 2006 ble klagen behandlet. Det tidligere vedtaket ble opprettholdt og saken sendt til Fylkesmannen for klagebehandling.

Og Fylkesmannen pålegger nå Herøy kommune å påse at etablering av parkeringsplass og avplaningen til sjøen blir fjernet.

Samtidig finner Fylkesmannen det slik at saken mest hensiktsmessig bør realitetsbehandles og at det fattes nytt vedtak i saken.

Og da med slik konsekvens at søknad om dispensasjon for oppføring av tiltak i strandsonen avslås da det ikke foreligger særlige grunner for å gi dispensasjon.

Et pålegg Plan- og Utviklingsavdelingen i Herøy kommune oppfatter svaret fra Fylkesmannen som et pålegg om at man skal påse at parkeringsplassen og avplaningen mot sjø blir fjernet.

Og hjemmelen for å kreve tiltakene fjernet er Plan- og Bygningslovens paragraf 113 med følgende lovgrunnlag: Stansing av ulovlig arbeid og opphør av ulovlig bruk. Fjerning eller retting av utført ulovlig arbeid.

Hovedutvalg for Kommunalteknikk og Miljø må dermed 24. januar fatte vedtak om dette, etter pålegg fra Fylkesmannen. Og slik er også innstillingen fra rådmannen.