Da er «Radio Kulturskolen» på lufta igjen! Dette er altså musikk vi har jobbet med dette skoleåret, men vi har spilt inn mer enn det vi tar med her.

Før jul arbeidet en gruppe elever med salmer, og det gjenspeiler seg på årets spilleliste. Vi opptrådte noen ganger i kirka dette året, bl.a. da Alf Knutsen var aktuell med sin nye bok. I den forbindelse var vi også med på «Norge Rundt» i romjula.

Aktive i lokalmiljøet
Vi legger vekt på å være aktive i lokalmiljøet og samarbeider med mange aktører. I høst opptrådte vi for ungdomslaget på Seløy, vi var med på Langåsen i forbindelse med «Friluftslivets år», vi har spilt på eldrerådsmøter og kommunestyremøter, på Omsorgssenteret og også i Kulturbadet i Sandnessjøen på en olje- og gasskonferanse. Vi samarbeider også med grunnskolen når det er naturlig, f.eks. i forbindelse med MOT-konsert, revy, foreldrekvelder og 10.klasse-avslutning.

Det hender at jeg må si nei til forespørsler, og det er når jeg føler vi ikke får nok tid til å øve og forberede oss. For jeg satser på at det skal være så bra som mulig når folk skal høre på oss. Å ta arrangør og publikum på alvor, er nok også bra holdningsmessig; vi skal ikke bare være fornøyd med å få stå på scenen, vi må også prøve å komme opp mot vårt beste! I skrivende stund gjenstår bare opptreden på Herøydagan før vi kan ta sommerferie.

Når dere hører på spillelista på «Radio Kulturskolen», er det greit å huske på at dette er elever fra 8-16 år, så det er et stort sprang i alder. Spillelista viser også at vi arbeider med alt fra tradisjonelle barnesanger og salmer til sanger som er populære i tida.

Ellers kan jeg melde om at det er fin interesse for å bli elev i Kulturskolen. Akkurat nå er det nesten 30 som står på venteliste, men alle vil få plass med tid og stunder. Elevene får plass etter når de har søkt.

De som har plass i Kulturskolen, trenger ikke søke på nytt for neste år.

I vår hadde vi 2. klasse som var innom Kulturskolen og sang inn «Enda», og den er med på årets «Radio Kulturskolen». Man kan få plass i Kulturskolen fra 3.klasse.

God fornøyelse! 

Tekst: Reidar Moursund

Lagt ut på Soundcloud
I år som i fjor er «Radio Kulturskolen» lagt ut på Soundcloud. SoundCloud er en online audio distribusjonsplattform som gjør det mulig for brukere å laste opp, fremme og dele det de opprinnelig har laget av lydfiler.

Ved å gå inn på www.soundcloud.com kan du søke etter Kulturskolen i Herøy og høre sangene. Dere kan også høre sangene ved å laste ned en egen app til mobiltelefonen.

Dere finner også «Radio Kulturskolen» i menypunktet Kultur på toppen av sida. 

Trykk på linken nedenfor for å høre sangene.